Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyisen dröjer

Annons

Som tidningen i dag berättar på Falusidorna, beslutade fritidsstyrelsen i går att inte frysa bandyplanen förrän den 31 oktober, en senareläggning med två veckor mot vad som först var planerat.

På det sparar förvaltningen 150 000 kronor.

- Vi ska spara uppemot två miljoner kronor totalt och bedömde att det här skulle vara möjligt, säger fritidsstyrelsens ordförande, Widar Andersson, s.

Men det hjälper knappast Falu BS bandy, en förening som väl är viktig för kommunen?

- Det är den ju, men i det här läget finns det inget överflödigt att ta av, det finns bara svåra beslut.

Fritidschefen Lars Runsvik har inte fört några diskussioner med Falu BS inför beslutet.

- Nej, det har inte varit aktuellt i det här läget. Vi får sätta oss ner och diskutera fram lösningar framöver, säger han.

För Falu BS tränare, Stefan Pherson, kom beskedet om fritidsstyrelsens beslut som en chock, när tidningen berättade det för honom i går kväll.

- Ett helt försäsongsprogram blir spolierat. Helt sagolikt, vi får noll stöd från kommunen. Det här skulle inte kunna hända någon annanstans i Dalarna. De vill väl inte ha någon elitidrott i Falun, dundrar han.

Falu BS har träningsmatcher inplanerade på Lugnet både den 18 oktober, mot Västerås, och den 19 oktober, mot ryskt mostånd.

- Det här är en katastrof för oss. Det medför fruktansvärda kostnader för Falu BS bandy, inte minst när det blir ett så här sent beslut. Det är heller inte säkert att det är ledigt någonstans där vi kan träna. Vi kan bara hoppas att Rättvik får i ordning sin plan tidigt, säger Stefan Pherson.

Men det är förstås inte bara Falu BS A-lag som drabbas av en senare frysning av Lugnets bandyis.

- Det drabbar 350 ungdomar i vår organisation och över 500 ungdomar i Falu kommun. Ungdomsbandyn kommer dessutom aldrig in på ishockeyrinkarna.

- Det här känns tungt, säger Stefan Pherson.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons