Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandybana får konstgräs

Annons

Leif Kolseth, 56, är ordförande i Stora Tuna fotbollssektion. Leif sitter även med i handelsbolaget som driver bandyanläggningen och han har på fötterna när han presenterar sin fotbollsnyhet.

- Tanken är att när bandysäsongen är över, ska fotbollen in. Man vänder bara konstanläggningens system. I stället för kyla så skapar man värme i rörslingorna, berättar Leif Kolseth.

- Nuvarande anläggning ska kompletteras med en mjukmassa ovanpå befintlig grusbädd, innan konstgräsmattan placeras, utvecklar han.

Vad kostar kalaset och hur ska ni finasiera projektet?

- Kvarnsvedens anläggning kostade runt åtta miljoner kronor, vi klarar oss med hälften. Finansieringsplaner växer fram allt eftersom. Vi tittar också på speciella fondpengar som kan bli aktuellt att söka.

Vilka fördelar finns det med en konstgräsplan i Stora Tuna?

- Den geografisk fördelen är stor. För våra egna lag, men även för Ornäs, Torsång, Gustafs och Ulfshyttan.

- Tunets IP är en perfekt arena. För oss gäller det att skapa förutsättningar för att göra arenan ännu bättre.

Innovatören Kolseth är fast i sin övertygelse att förutsättningarna för fotboll i Borlänge måste förbättras.

- Tre konstgräsmattor behövs. Kvarnsvedens i norra stadsdelen är en, en ska ligga hos oss i söder och den tredje bör ligga på Maservallen mitt i stan.

Det finns 14 fotbollsföreningar i Borlänge och runt 140 lag. En resurs som samtidigt kräver sin support för att fungera.

- Man blir förskräckt när man ser hur dåliga förutsättningarna för fotboll i Borlänge har blivit, betonar fotbollsordföranden Kolseth.

Möjligen blir det en ändring nu...

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons