Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyarena på gång

/

Annons

Conny Gesar, grundare och hälftendelägare av spelbolaget Expekt, och Fredrik Söderberg, före detta spelare i IFK Rättvik och numera vd för Apotekets dotterbolag Adara, är två personer knutna till näringslivet som jobbar hårt för bandyns utveckling i Rättvik.

- Rättvik är en bra plantskola för bandyspelare och jag har pratat med Anders Lundin (sportsligt ansvarig i IFK Rättvik reds. anm.) i många år om att hjälpa till att utveckla klubben, förklarar Gesar.

I våras tillsattes en grupp, bestående av Gesar, Söderberg, Lundin, Dan Hjelm och Lars-Gösta Persson, för att utveckla IFK Rättvik både sportsligt och organisatoriskt.

En del i den utveckling är byggandet av en bandyarena, eller en evenemangsarena som de ansvariga vill kalla den.

- Arenan ska kunna användas för andra evenemang än bandy, som snöskotercross och sprintskidtävlingar. Dessutom ska den kunna nyttjas i samband med Classic Car Week, Musik vid Siljan och Rättviks marknad.

Byggandet av arenan ska ske i tre etapper. Nästa år ska en betongplatta och fundament gjutas och 2009 ska tak och väggar sättas upp, så att hallen ska vara färdig att användas till säsongen 2009-10.

- I en tredje etapp kommer omklädningsrum och eventuellt en restaurang att byggas.

Hur mycket kommer arenan att kosta?

- Förmodligen mellan 20 och 30 miljoner kronor.

Hur ska det finansieras?

- I första hand genom personer som köper aktier i arenan. Sedan behövs ett banklån och säljer vi tillräckligt med aktier så ska vi kunna få en bank att låna ut pengar utan att någon behöver gå i borgen för lånet.

Hur mycket kommer du själv att sponsra arenan?

- Jag kommer att gå in som aktieägare, med hur mycket vet jag inte.

Har ni gått ut med förfrågningar om aktieköp i arenan?

- Vi finslipar fortfarande på budgeten, men någon gång efter nyår kommer vi att göra det.

Anders Lundin, sportansvarig i klubben, ser mycket positivt på arenabygget och bandyns framtid i Rättvik.

- Jag har en grabb som spelar i Edsbyn, så jag har ju sett hur mycket bandyarenan betytt för den klubben.

- Arenan i Rättvik kommer att betyda oerhört mycket, inte minst för klubbens alla ungdomar, som vi framför allt satsar på. Vi vill även i framtiden ha lag där stommen består av Rättviksspelare, säger Anders Lundin.

Fakta: Bandyns

Annons