Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS flåsade serietoppen i nacken men föll "Luktade straff på 2-3 situationer"

Falu BS lyckades inte stå pall emot serieledande Ljusdal, som besegrade hemmalaget med 1–0. Den snö som föll och föll och sedan även tilltog i andra halvlek ställde till det för bägge lagen. "Vi ville spela snabbt och längs isen. I och med snön fick vi köra plan B", sa tränare Johan Kruse.

Annons

Lugnets IP bäddades under lördagen stegvis in i snö samtidigt som matchen mellan Falu BS och Ljusdal blåstes igång. Hemmalaget Falu BS tog för ett kort ögonblick ledningen över gästerna bara efter ett par minuter. Lyckan blev tyvärr kortvarig då domare Pavel Silinski bedömde situationen som offside.

– Min känsla, i stunden, var att det inte var offside. Men jag vet inte. Jag står sämre till än linjemannen, det vet jag, man hoppas ju och vill att det ska vara mål såklart, sa tränare Johan Kruse.

Enligt Kruse var målet ingenting som man hakade upp sig på. När han summerar första halvlek så är han nöjd med laginsatsen. Dock fanns synpunkter på ett par situationer som enligt Kruses utsago var och dansade på gränsen till straff till Falu BS:s fördel.

– Det fanns andra situationer i första som vi hade mer att säga om. Jag tyckte att vi hade en 2-3 situationer där det luktade straff. Men det blev inte så idag, kommenterade tränare Johan Kruse.

Istället blev det Ljusdal som gjorde matchens första, och enda mål, vid 37.12 av Jonas Pettersson. Hemmalaget fick dock chansen att kvittera i slutminuterna av halvleken men gick till paus utan utdelning.

I andra halvlek tilltog det konstanta snöfallet ytterligare. Något som inte hjälpte hemmalaget som tvingades byta grepp.

– Vi vill spela bandy efter isen med många passningar och med tempo. Med snön så blev det en annan spelplan. Vi fick spela plan B, helt enkelt. Det krävs mod att spela under sådana här väderförhållanden, fortsatte tränaren.

Efter matchen var det en snopen stämning på Lugnets IP där Falu BS inte var långt ifrån att skaka topplaget.

– Vi hade siktat på att vinna matchen och det känns ju alltid surt att förlora. Vi ganskar upp och till imorgon och tar sikte på nästa match, avslutarJohan Kruse.

MATCHFAKTA – ALLSVENSKAN HERR (NORRA)

Falu BS – Ljusdal: 0–1 (0–1)

Målen: Första halvlek: (38) 0–1, Jonas Pettersson.

Hörnor: 5–2.

Frislag: 27–19.

Utvisningar: Falu BS 1x5min, 1x10 min, Ljusdal 1x5, 2x10.

Domare: Pavel Silinski.

Publik: 223.

IFK Rättvik – UNIK Bandy: 1–1 (1–1)

Målen: Första halvlek: (40) 1–0, Robin Hellqvist (Jesper Nywertz), (44) 1–1, Simon Karlsson

Hörnor: 7–6

Frislag: 18–19

Utvisningar: 2x10min, 2x10min

Domare: Gustav Bortas

Publik: 124

Peace & Love City – Nitro/Nora: Spelades aldrig – flyttades fram till 8/1-17.

Mer läsning

Annons