Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dan Hjelm ny tränare i Rättvik

/

Annons

Dan Hjelms främsta roll blir som spelande tränare och tillsammans med rutinerade Stefan Persson bildar de tränarduo.

- Vi gör en satsning, svar ja, även om vi håller målsättningen inom gruppen. Men helt klart är det en satsning uppåt, berättar Anders Lundin, lagledare för Rättvik.

För Hjelm väntar nu en helt annan tillvaro än den han har varit van vid de senaste 20 säsongerna, då han tillhört svensk elitbandy och förutom Falu BS även representerat Villa/Lidköping, Vänersborg, Edsbyn och Ljusdal.

- Vi har diskuterat det här ett längre tag och jag har lovat att avsluta i Rättvik och nu är det dags, säger Dan Hjelm, som lovar att avslutningen i Rättvik inte bara blir ettårig.

- Jag räknar med att åtminstone spela ett par säsonger i alla fall.

Hur ser arbetsfördelningen ut mellan dig och Stefan Persson?

- Vi kommer att köra med ett delat ledarskap, där Stefan coachar på matcherna och hans erfarenhet är ovärderlig, fortsätter Danne.

Stefan kommer förövrigt att fortsätta att leda det svenska U-19-landslaget, en uppgift som dock inte kommer att påverka uppdraget som Rättvikstränare nämnvärt, då det endast rör sig om ett par dagars frånvaro från huvudsysselsättningen i Rättvik.

Förutom Dan Hjelm har ytterligare två spelare gjort klart med Siljanslaget.

Alexander Perez, som i fjol hämtades från Linköpingsklubben Derby till Falu BS, men som inte platsade och fick tillbringa den mesta delen av säsongen hos division I-klubben, Karlsbyheden ansluter. Även Johan Snihs hämtas hem från Karlsbyheden.

- Och vi har fler på gång, avslutar Anders Lundin, som inte vill gå in på några namn.

En inte alltför vågad gissning är dock att det rör sig om ytterligare en Rättviksfostrad spelare, nämligen Jörgen Momqvist som idag spelar i Falu BS men som ännu inte bestämt sig för en fortsättning.

Mer läsning

Annons