Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2 x Gränges i IFK Motala

Annons

- Det här är perfekt. Nu sprider vi Gränges på bandykartan, säger 25-årige Fahlén, som bestämt sig för att stanna i klubben sedan han fått säsongsjobb som golfbanearbetare.

IFK Motala är inne i en tuff period, med sviktande ekonomi som gjort att spelare flyr klubben.

- Men nu börjar vi få in en del nya spelare, som Tobias. För hans del tror jag Motala är en perfekt klubb, där han kommer att få speltid, säger Pär Fahlén.

Tobias Backman själv tror förstås detsamma. Efter tre års stuudier vid bandygymnasiet i Sandviken och spel där med Sandvikens AIK, följer han nu sin jämnårige lagkamrat Hampus Krantz till IFK Motala.

Ny som A-lagstränare för Motala är för övrigt Ola Grönberg, som varit juniortränare i Sandviken för Backman och Krantz.

- Det var väl Ola som från första början fick med oss till Motala för att få en bild av klubben, säger Tobias Backman, som också uppvaktats av Västanfors och sin tidigare klubb SAIK.

Men nu har han alltså bestämt sig och kommer att kombinera bandyspelandet i Motala med studier till kyl- och ventilationstekniker i närbelägna Mjölby.

IFK Motala fick nyligen den nödvändiga elitlicensen, efter att ha granskats för sin vacklande ekonomi.

- Klubbens ekonomi är inget som oroar mig. När jag pratat med dem har de varit ärliga och inte hymlat med att det är småkärvt, säger Tobias Backman, som nu hoppas få spela en hel del som mittfältare eller halv i högsta serien.

Närmast väntar dock en avslutande månads studier i Sandviken, innan Tobias kommer hem till Grängesberg över sommaren.

- Jag kommer att sommarjobba på VB Elnät i Ludvika. Sedan flyttar jag ner till Motala i augusti.

Mer läsning

Annons