Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandy, Superallsvenskan Inför Falu BS-Katrineholm

Annons

Spelas: I kväll.

Oddsen (Svenska Spel):

1. 1.20 X. 7.25 2. 3.60

Senaste matcher, Falu BS: Bollnäs (b) 0-5, Sirius (h) 4-4, Motala (b) 5-5.

Katrineholm: Derby (h) 9-3, BolticGöta (b) 8-11, Bollnäs (b) 4-8.

Spelare borta, Falu BS: -.

Katrineholm: Teijo Laitinen (lårkaka).

Tränarsnack:

- Vi är segersugna efter några matcher utan någon riktig fullträff. Förlusten senast är emellertid inget att säga om. Vi förlorade mot ett lag som var mycket bättre, säger BS-tränaren Sören Persson.

- Katrineholm är ett bra lag, varken lättare eller svårare än något annat lag i den här serien. Vårt mål är två poäng, fortsätter Persson.

- Vi ser fram mot matchen i Falun och hoppas att det förvarnade snöovädret inte ska ställa till för mycket. Annars är vår målsättning i serien att i första hand undvika de två nedflyttningsplatserna.

- Sedan hoppas vi förstås att kunna behålla den fjärdeplats vi har just nu och ta oss till slutspel, säger Katrineholms lagledare Thomas Jonsson.

Notera att...

... Falu BS spelat sju matcher i rad utan seger. Senaste vinsten kom mot Ljusdal 18 december.

... Tomas Jansson är delad sjua i den allsvenska skytteligan med 22 mål. Ari Holopainen, Villa-Lidköping är bäst med 32 mål. Bäste spelare i Katrineholm är Denis Riabchevski med 19 fullträffar.

... Falu BS ligger på nionde plats i publikligan, med ett hemmasnitt på 1 213 åskådare per match. Hammarby har bästa publiksnittet med 2 635 åskådare per hemmamatch.

... Katrineholm ligger just nu på den fjärde och sista platsen som ger en plats i SM-slutspelet. Falu BS är placeringen bakom, på samma poäng som Katrineholm, men med tio måls sämre målskillnad.

... "viktiga veckan" för Falu BS inleds med kvällens match. På fredag väntar Derby på bortaplan och på söndag är det hemmamatch mot samma lag.

Stjärnligan

Jonas Persson 22

Dan Hjelm 16

Anders Lindén 15

Mikael Olsson 14

Jörgen Momqvist 12

Övriga matcher, i kväll: BolticGöta-Sirius, Motala-Bollnäs, Ljusdal-Derby.

Tips: 5-3.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons