Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslag för Mimmi

/

Annons

Mimmi började dagen svagt och inledde med två bogeys på de tre inledande hålen.

Hon lyckades dock räta upp spelet och efter halva rundan låg hon på par.

Hjorth hann med ytterligare en bogey innan dagens stora missöde inträffade.

- Det var på 16:e hålet där jag hade ett dåligt utslag och fick ospelbar boll, berättar Mimmi, som noterade två över par, och totalt tre över, på hela rundan.

Trots fina förutsättningar ved beträffar väder och vind så är scorerna över lag höga.

- Det är lite förvånande faktiskt. Men jag tror att det beror den tjocka ruffen. Hamnar man där så är det sedan svårt att få fast bollen på green, fortsätter Mimmi, som ännu inte gett upp hoppet om att kunna stå som slutsegrare på söndag.

- Nej, fast det krävs två riktigt bra rundor av mig, och förhoppningsvis så har de som är framför mig kvar sin lite sämre, så än tycker jag att chansen finns, avslutar Hjorth.

Bästa svenska är blott 18-åriga amatören Caroline Hedwall på en delad tredje plats, tre slag efter ledande Diaz.

För värdinnan själv, Annika Sörenstam, gick det inget vidare. Delad 16:e plats på två över par, är inget resultat den forne världsettan är speciellt nöjd med.

- Förhållandena var perfekta, och det kändes jättebra på rangen i morse. Men ingenting hände där ute, jag lyckades inte. Tur att det bara är fredag, sade Sörenstam till TT.

Mimmi Hjorth instämmer med all säkerhet också att det är tur att det är två dagar kvar att reparera fredagens missöde på.

Mer läsning

Annons