Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslag för IBF Falun

Annons

Svenska innebandyförbundets tävlingskommitté vägrar att titta på IBF Faluns matchvideo från den avgörande SM-kvartsfinalen mot Högdalen.

- Pinsamt, dundrar klubbens sportchef Mats Andréason.

I går nådde IBF Faluns protest mot underkännandet av Camilla Granelids straffmål Svenska innebandyförbundet.

Men klubben drabbades direkt av ett bakslag.

Tävlingskommitténs ordförande Martin Johanssons besked till Mats Andréason var kortfattat:

- Vi tänker inte titta på videofilmen utan kommer enbart gå på yttranden från Tobias Engblom (coach i IBF Falun), Högdalen och domarna.

Någon förklaring till varför fick aldrig IBF Falun och Martin Johansson gjorde sig i går kväll oanträffbar.

- Tittar de inte på filmen är det en jätteskandal för svensk innebandy. Det behövs ingen tävlingskommitté om det inte görs några fel, om man bara går på vad domarna säger och inte ens tar med bevismaterial, säger Andréason.

Till bakgrunden hör att tävlingskommittén avslog IBF Faluns senaste protest, mot AIK:s sena segermål i en herrmatch i mitten av november - för att föreningens bildbevis inkom för sent.

- Vi har inget förtroende för tävlingskommittén om den inte ens tittar på filmen. De är oroliga för att den ska ge oss rätt och att de inte vet vad de ska göra då, säger sportchef Andréason.

Kan det ligga IBF Falun i fatet att klubben lämnat in en protest tidigare under säsongen, att tävlingskommittén börjar tröttna på er?

- Nej, det tror jag egentligen inte. Så får det absolut inte vara.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons