Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakom kulisserna i allsvenskan

/
  • Magnus Andersson och Zakaria Abdullai i duell medan Jim Peterson går och

Annons

2011 gjorde jag min första hela säsong som förbundsdomare på seniornivå. Att få möjligheten att följa med de mer rutinerade och se hur det fungerar högre upp är både roligt och utvecklande.

På skärtorsdagen gjorde jag en allsvensk resa med Borlängeduon Björn Lindroth (assisterande domare) och Glenn Nyberg (fjärdedomare) då Gefle tog emot Trelleborg. Vi mötte upp med huvuddomaren Jim Peterson, Motala, och assisterande Peter Magnusson, Stockholm, på ett hotell.

Jag fick sitta med på genomgången och även följa med ner i omklädningsrummet när vi kom till Strömvallen. Där var det snurrigt. Matchdelegaten pratade om detaljer som var viktiga att känna till, lagledarna till båda lagen visade dräkterna för målvakt och utespelare och tv-producenten berättade hur de tänkt sig upplägget.

Efteråt åkte alla utom Peter till Sandviken och åt tillsammans och vad som sades i bilen stannar där, men så mycket kan jag säga att allsvenska domare är fulla av självinsikt och självkritik, allt i sin strävan att bli ännu bättre.

Mer läsning

Annons