Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bajen nästa för Mora

Annons

- Gustav kommer inte till spel mot Mora på söndag, men jag tror att han spelar i returmatchen mot Mora på onsdag nästa vecka, säger en förhoppningsfull Daniel Broberg och fortsätter:

- Det ska bli kul att möta Mora. Genom åren har det oftast blivit tuffa matcher mellan lagen och i dagsläget kommer träningsmatcherna bli värdefulla inför den kommande allsvenska hockeysäsongen.

När det gäller Gustav Gräsberg, så har han sedan en tid tillbaka varit draftad av NHL-laget Nashville Predators.

Och deras intresse för forwarden med rötterna från Furudal utanför Rättvik minskar inte, när de vill att han kommer till Nashville för att under en vecka delta vid deras träningscamp.

- Det är väl inte så vanligt att unga spelare får åka och visa upp sig på NHL-lagens camper, men det beror nog på att Nashville är väldigt intresserade av Gustav, säger Daniel Broberg, och berättar att Gräsberg för någon vecka sedan även deltog i juniorlandslagets J20-lag under en turnering i Sollefteå.

Mora möter på söndag ett Hammarby som haft en ordentlig förnyelse i sin spelartrupp till i år. Truppen har en ung prägel, men med några rutinerade spelare. Bland annat är måltjuven Henrik Nilsson med många elitserieår bakom sig, kvar i laget. På backsidan fick laget nyligen klart med Daniel Holmström från Piteå som kan bli en tillgång, när norra allsvenska serien sparkar igång.

- Norra serien är ett getingbo och minst sju lag slåss om de fyra allsvenska platserna, säger Broberg, som tror att Bajen har stora chanser till en superallsvensk plats.

Träningsmatcherna har inte gett någon klar bild var laget står i dag. Laget har varit på träningsturneringar i både London och Skövde.

Och nyligen i Skövde förlorade laget knappt mot både Rögle (4-2) och Bofors (5-4, efter straffar).

Mora ställs garanterat mot ett revanschsugen Bajen på söndag.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons