Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...både runt Siljan och i Soldvarvi

Annons

Gustav Larsson gjorde det många trodde var omöjligt. Team Crescentåkaren tog hem båda segrarna under midsommarhelgens klassiska lopp på Soller-

ön. Ändå var det en annan åkare som satte färg på tempoloppet under midsommardagen.

Tomas Lövkvist, gotlänningen som numera tävlar för Ulricehamn, gick tidigt loss och hade ett tag en ledning på drygt 40 sekunder och visade upp en cykling som imponerade både med sin stil och effektivitet.

Tomas bedöms vara mycket nära ett proffskontrakt till nästa säsong.

Med sex varv kvar började Crescentstallet röra på sig och i ett huj var Tomas uppkörd, men förmodligen hade han själv också slagit av på tempot. Ingen trodde väl egentligen att han hade något mer att ge inför slutvarven men då plockade han fram dolda krafter och utmanade Gustav Larsson som körde oerhört kraftfullt de sista varven.

Nu räckte inte orken hela vägen och Larsson kunde komfortabelt spurta hem temposegern och därmed en dubbel på Sollerön vilket inte många, kanske ingen, gjort före honom.

Inte ens cykeloraklet Thure Pettersson, som

under båda tävlingsdagarna sufflerade tävlings-

ledningen med fakta, kunde lämna ett bestämt besked.

Solleröåkarna hade naturligtvis hoppats på revansch efter landsvägsloppet dagen innan men inte heller nu blev det någon pallplats. Bäst gick det för Martin Axelsson och Christofer Stevenson, sjua respektive åtta.

I damernas tempolopp segrade junioren Monica Holler, Laxå CK som vann en spurtstrid där tvåan från landsvägsloppet, Emma Johansson, Härnösands CK, tog en ny silverplats före Malin Gustavsson, Värnamo CK.

Och precis som under landsvägsloppet var det bland pojkar 15-16 år som Dalarna skördade framgångar. Slätta MTB körde stenhårt i täten under hela loppet och framförallt var det långloppets segrare, Johan Lindgren, som attackerade. I spurten fick han den här gången ge sig för klubbkamraten Mattias Westling.

Dalarna och Rättvik fick också en klasseger bland flickor 11-12 år där Kajsa Snis körde hem segern.

ERIK HJELTE

Mer läsning

Annons