Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backjätte i Mora - klubben presenterar sitt elfte nyförvärv

Annons

- Jag har sett honom i en fyra, fem matcher i VM. Han har stor kapacitet, och trots att han är så stor har han bra koll på kroppen, säger tidigare elittränaren, numera talangscouten, Mats Weiderstål som var den som ombe- sörjde transporten av lettländ-aren från Arlanda till Mora.

Atwars moderklubb är Riga Pardaugava. Men han har två säsonger i Finland, tre säsonger i Tyskland och fyra i Ryssland på sin meritlista. Senaste klubbadress var Spartak Moskva.

- I fjol var Minnesota på väg att drafta honom. Men det sprack på grund av lockouten, informerar Mats Weiderstål.

Förutom klubbishockey i flera länder har Atwars en gedigen meritlista. Han har spelat cirka 110 landskamper varav omkring 50 i VM och OS.

Mora IK:s klubbdirektör Jan Simons var förstås nöjd att affären med Atwars var i hamn.

- Vi var ute efter honom redan i fjol. Och nu trodde vi inte att han var tillgänglig, men det var han. Och då gick affären fort, säger Simons.

Några intryck av Mora som ort eller klubben hade han av naturliga skäl inte hunnit skaffat sig på de få minuter han varit i Mora.

- Jag ville komma till Sverige och spela därför att det är en bra liga, säger Atwars efter lag- fotograferingen och tillägger:

- Att det blev Mora berodde till stor del på att jag hört att det finns en fin hockeytradition här, och att Mora IK är en bra hockeyklubb.

Atwars berättar att han är en defensiv back med ett bra skott.

- Men jag gör det som jag ska för laget, och jag tror att jag kommer att trivas i Mora, av- slutar Atwars.

Ett träningspass med sina nya klubbkamrater stod också på programmet denna första dag i Mora för lettländaren.

Moratränaren Harri Rindell räknar med att Atwars spelar redan på söndag i träningsmatchen mot Hammarby hemma i FM Mattsson Arena.

- Alla papper blir klara i morgon (läs idag). Han hinner ju med ett par träningspass så det är lika bra att han kör i gång direkt, säger Harri.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons