Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backarna har skapat flest poäng

Annons

Hammarby och Södertälje i helgen som var och tre nya matcher de närmaste dagarna.

Mora IK är just nu inne i en intensiv matchperiod, allt för att komma så väl förberedd till elitseriepremiären mot Färjestad den 20 september.

I morgon, torsdag, startar SCA-cupen och MIK inleder med att möta arrangerande Sundsvall Hockey. Mora spelar ingen match på fredag, men dagen efter möter man Brynäs och på söndag avslutar man turneringen mot Timrå.

- För oss kommer den här cupen helt perfekt och nu får vi ett tillfälle att se var vi står i förhållande till de andra lagen, säger MIK-tränaren Harald Lückner.

Sundsvall i all ära, men det är matcherna mot Timrå och Brynäs som blir de riktiga värdemätarna.

- Visst är det så. Det är bra att få känna på elitserietempot, så vi lär oss vart nivån ligger, menar också Lückner.

I lördags, i mötet mot Södertälje, fick Moraspelarna känna på en helt annat fart än i de tidigare matcherna. Killarna blev också helt "tagna på sängen" i den första perioden och hängde inte alls med "Kringlorna" första 20.

- Därför var det starkt att komma tillbaka som vi nu gjorde i de två sista perioderna. Men det är ju en sak att klara av det i en match, framöver måste vi kunna spela tre gånger i veckan med samma tempo och kvicka spel.

Mora har så här långt hunnit med fem träningsmatcher. En vinst, två oavgjorda och två förluster är facit så här långt. Det mest påtagliga är att måltorkan är ganska stor, inte minst på forwardssidan. Två mål i snitt per match är inte mycket att skryta med och poängbäst är backen Marko Kauppinen med fyra poäng (1+3).

Faktum är att det är tre backar i topp (Adam Andersson och Peter Nolander) och sedan följer ett koppel forwards med varsitt mål, men ingen assist.

Inte undra på att Moraledningen letar efter förstärkningar och högst på önskelistan torde en målskytt stå.

- Vi håller hela tiden på att jobba med tänkbara nyförvärv och vi räknar med att det ska hända något innan seriestarten.

Vilka spelare klubben jobbar med, vill naturligtvis inte MIK-tränaren berätta.

- Men jag kan väl säga att det rör sig om två till fyra spelare vi är ute efter. Men hur många det sedan blir står skrivet i stjärnorna.

På skadefronten kan vi nämna Niko Mikkola som åkte på en ful tackling mot Södertälje. Han skadade sig i ena axeln och Lückner räknar med att den finske forwarden blir borta ett par veckor.

Henrik Petré spelade bara en period i helgen på grund av krånglande ljumskar, men förhoppningsvis kan han medverka i SCA-cupen.

Till sist är Markus Eriksson ett frågetecken. Han ska bli pappa i dagarna och det är osäkert om han blir med till Sundsvall.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons