Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axelsson kan få upprättelse

Annons

Internationella Cykelförbundet (UCI) måste skriva på de nya antidopningsavtalet som WADA (Internationella Antidopningsbyrån) tagit fram, annars blir det inga cykeltävlingar i OS i Aten i augusti.

- Det gäller alla idrotter. Men UCI har inte gett några som helst signaler på att de kommer underteckna avtalet, eller när. Självklart utgår vi ifrån att de kommer göra det, men som nationellt förbund får man inte veta så mycket, säger Ulf Näslund, dopningsansvarig på Svenska Cykelförbundet.

För snart 32-årige Nicklas Axelsson från Sollerön är det bara att vänta.

Det är mycket som talar för att han blir fri att tävla när UCI har skrivit på WADA:s dokument där det bland annat finns ett maxstraff för dopningsbrott på två år vid första förseelsen. Nicklas har i höst varit avstängd i tre.

- Varje idrottsgren måste förhandla om sina egna detaljer och det är därför det drar ut på tiden. Men när UCI väl har skrivit på avtalet så kommer vi förhoppningsvis få direktiv hur vi ska agera i fallet Nicklas Axelsson. Får vi inte det kommer vi ta kontakt själva och det mesta talar för att han kommer bli fri att tävla, säger Ulf Näslund.

Nicklas själv vågar inte tro på att få tävla redan till sensommaren, men drömmen har fått nytt hopp.

- Jag kan inte mer än hoppas och jag vågar inte hoppas på att få tävla i höst redan nu. Jag får vänta och träna så länge. Det finns inte så mycket annat jag kan göra, säger Nicklas.

Kanske söker han sig också söderut för att försöka slå sig in i ett proffsstall på nytt.

- Kanske, men det gäller att få jobb också. Just nu känns det som det bara är spekulationer, men jag får väl gå och knacka dörr och se om det finns någon som vill ha mig. Jag är snart 32 så jag är inte purung längre, om man säger så, säger Nicklas Axelsson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons