Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axelskada satte stopp för Bengtsson

Annons

- Jag snavade i ett stenigt parti och föll så illa att axeln gick ur led, sa en besviken Elis.

Innan olyckan skedde hade Elis och Johan lyckats springa ifatt Oskar Svärd/Bertil Nordqvist, som ledde efter andra dagen.

De blev i sin tur omsprungna av det finska paret Timo Reiman/Jari Kahelin.

Trots att Svärd/Nordqvist kunde gå ut med över åtta minuters försprång vid jaktstarten nådde Johan och Elis ifatt dem redan vid fjärde kontrollen. Det mesta av försprånget hade för övrigt försvunnit redan till första kontrollen, där det bommades friskt i den täta dimman.

En vinterled som inte fanns på kartan satte myror i huvudet på de flesta och Svärd/Nordqvist tappade dyrbara minuter medan finnarna Reiman/Kahelin som startat bara 40 sekunder senare, hittade kontrollen snabbare och tog över ledningen.

Ytterligare misstag av Svärd-Nordqvist gjorde att Bengtsson-Pettersson också kunde gå ifatt dem och till och med låg före vid femte kontrollen.

Den finska patrullen, där Timo Reiman ingick i den patrull som förra året var tvåa, gick dock i det närmaste klockrent hela vägen, och när Elis föll och skadade axeln var finnarna fortfarande ungefär lika långt före som vid starten.

En ganska säker andraplats gick dock förlorad för Elis och Johan men tredjeplatsen var aldrig hotad.

Avståndet till fyran var nära 50 minuter.

Det var förresten nära att Dalarna tagit hand om den placeringen sedan Moraparet skid-åkarna Erik Eriksson/Niklas Karlsson gjort en fin slutetapp.

De avancerade från sjätte till femte plats och tog in 13 minuter på fyrorna Per Magnusson-Mikael Löfving.

GÖSTA NILSSON

Mer läsning

Annons