Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ax satsade saftigt

Annons

- Ja, det var en jättebra dag i dag, menar Simon. Även om det kunde ha gått bättre i kvalet.

Där hamnade han på 15:e plats med 19,7 poäng. Totalt var det fyra svenskar som fanns med bland de 20 som kvalificerade sig till semifinal.

Men i semifinalen slog Simon till. Klämde till med ett hopp som gav 25,4 poäng - och han var som enda svensk vidare till den tolv personer stora finalen.

- De andra killarna hade inte turen på sin sida, menar Simon. Ingen av dem lyckades landa sina hopp rätt - och då är man borta i de här sammanhangen.

I finalen hoppar man tre hopp - och lägger ihop de två bästa.

Simon började med att plocka 20,3 poäng i första hoppet och låg då femma. I andra hoppet blev det bättre utdelning - 23,8 poäng. Men Simon låg ändå kvar på femte plats. För att avancera till en tredjeplats, krävdes ett hopp på cirka 22 poäng.

- Och jag funderade på att göra som alla finnarna gör - satsa på ett säkert hopp. Men så tänkte jag att det är så tråkigt. Det är roligare att ge publiken lite show.

Så Simon satsade på en 1080 Indy, något av det saftigaste man kan göra på brädan i dag. Hade det lyckats, hade det kunnat ge skyhöga poäng.

Men nu blev det landning på baken - och ett hopp som inte höjde totala poängsumman.

- Men sån´t får man ta, säger Simon. Ibland lyckas man - ibland inte.

Nu blev det fyra finländare före Simon i resultatlistan. Totalt hade Finland hela åtta man med bland de tolv i finalen.

- Men de är så fega finnarna, säger Simon. De lär sig några hopp så de sitter stenhårt. De blir grymt säkra på sina trick, och

kör dem hela tiden. De riskerar ingenting och får höga poäng.

Men Simon tänker inte göra likadant.

- Nej, men jag tar dem så småningom ändå, säger han.

Ett lämpligt tillfälle kan kanske vara nästa helg. Då tävlar Simon i en stor Big Air-tävling i Frankrike - med en bil som förstapris.

- Vi får väl se, säger Simon. Den skulle faktiskt sitta fint.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons