Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslutning på svenska minitouren

/

Annons

Inför finalrundan i tredagarstävlingen Dala Open var det jämnt i toppen och endast ett slag skiljde ledande Henrik Skogh från Rättviksspelaren Jonas Karlson. Spänningen bestod under sista dagens spel. På femtonde hålet på Dalsjö Golfklubb låg de lika, men då satte Kumlaspelaren in sin spurt.

- Det var min avslutning med birdies på de sista tre hålen som avgjorde, berättar vinnaren, som till vardags arbetar på Askersunds golfbana.

Med sammanlagt 210 slag på de tre rundorna slutade han två slag före Jonas Karlsson. Till hösten kan de få mötas igen. Båda spelarna vill komma med på golfens Europatour och då väntar först tre veckors kvaltävling.

- Det blir i september i Tyskland. Jag tror chanserna är goda för att gå vidare annars hade jag inte försökt, säger den 26-åriga Rättviksspelaren.

En annan spelare som utmärkte sig lite extra var tredjepristagaren Lars Torhall från Rydö GK. Trots att han i början av sommaren ramlade ner från en byggställning och skadade armen lyckades han tangera banrekordet på Dalsjö GK under torsdagen.

- Med tanke på förutsättningarna måste jag ju vara riktigt nöjd, skrattar Lars och visar upp sin skadade armbåge.

Dala Open, som detta år har spelats en dag på Falun-Borlänge Golfklubb och två dagar på Dalsjö Golfklubb, ingår i den Svenska Minitouren. Den totala prissumman ligger på 60 000.

- Sedan har vi ett avtal med golftävlingen Siljan Open. Den som lyckas bäst totalt sett i dessa två tävlingar får ett bonuspris på 12500 kronor, berättar tävlingsledaren Peter Björklund, som var nöjd med årets tävling.

- Spelarna med de femtio bästa poängen efter de två inledande rundorna gick vidare till dagens finalrunda. Överlag har det varit bra resultat och fina förhållanden.

Mer läsning

Annons