Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avhoppet som chockade styrelsen

Annons

- Förslaget kom från spelarna att Göran Bergort ska ta över som tränare, fortsätter han.

Styrelsen nappade på förslaget som innebär en intern och relativt smärtfri lösning då Bergort och Janne Mian - som redan finns i klubben - tillsattes.

- Vi vill att Göran - när han är frisk och kry - ska kunna ta ut sig själv i laget. Då behövs någon på sidan. Men det behövs också hjälp vid träningarna och då löser vi det på det här sättet.

Situationen nu är annorlunda än för två år sedan då Brage - under nedflyttningsstrecket i Superettan - valde att sparka tränaren Sergej Prigoda.

- Jag vill tillägga att det här är en lösning på lite kort varsel eftersom vi inte har planerat det här. Vi har inte någon klar lösning som för två år sedan. På söndag ska vi sätta oss ner och utvärdera läget och jobba vidare utifrån det.

Även om det bara tog några timmar för Bergort att ta över tills vidare är det många frågetecken som behöver rätas ut.

- Det har gått lite fort för oss nu och än är inte allt löst. Vissa bitar får vi ta tag i efter hand. Men i nuläget känns det som en bra lösning. Vi har goda förhoppningar att klara nytt kontrakt i Superettan, säger Evertsson.

Kan styrelsen tänka sig en fortsättning med Bergort och Mian som tränare?

- Vi har inte tänkt längre än så här, så det kan visa sig att det här är en lösning som vi ska fortsätta med och jobba vidare på - om det fungerar.

Frigörs det några pengar eftersom Ljung självmant valde att gå?

- Nej, det är väldigt lite pengar det rör sig om. Jag tror vi alla känner att Bernt har ett stort hjärta för klubben och vi vill hitta en medmänsklig uppgörelse med honom, så jag tror inte det frigörs några stora summor till en extern lösning i år.

- Däremot kan det bli en helt annan situation nästa år, avslutar Peter Evertsson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons