Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avhopp från Ornäs

Annons

- Men jag gör det här helt och hållet för tjejerna.

Tajmingen var kanske inte den allra bästa. I dag firas nämligen damfotbollens dag på Ornäs IP med A-lagets match mot Gideonsberg som huvudnummer.

Mot kvällen fortsätter sedan jippot med Ornäs BK:s 20-årsjubileum.

- Det är väldigt synd för föreningen. De förlorar en eldsjäl som varit här väldigt länge och det är tråkigt om det skulle behöva sluta så här. Jag hoppas att de ändå knyter upp Tomas på något sätt, säger Ornästränaren Roger Lundin.

- Det var väldigt olyckligt att det hände nu. Tomas har varit med så pass länge och är en i gänget.

Hur tror du detta påverkar laget i dagens match?

- Jag vet faktiskt inte. Men jag hoppas att de är så pass professionella att det inte ska påverka dem i dag, men på sikt kommer det att synas helt klart.

Ornäs ordförande Kjell Jonsson kom hem sent i går kväll.

- Jag har bara hört ett meddelande på mitt mobilsvar från Tomas och tänker inte ringa honom kvart i elva en fredagkväll. Jag gör varken föreningen eller Tomas någon rättvisa i att kommentera någonting utan att ha pratat med Tomas personligen, säger Kjell.

Gideonsberg är ett lag som Ornäs känner väl. Det blir fjärde mötet mellan lagen den här säsongen i eftermiddag.

- Vi har varit spelmässigt jämna, men de har vunnit med uddamålet hela tiden. Jag tycker det är vår tur att vinna nu, säger Roger Lundin.

- Det skulle vara skönt med en ny seger på hemmaplan när det kommer mycket publik. Jag tror det kan tända tjejerna lite extra också. Det har sett bra ut på slutet och backlinjen har varit stabil i de båda mötena med Umeå Södra. Vi är på rätt väg.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons