Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Audi ska köra DTM

Annons

Så här sade Mattias i går kväll när tidningen nådde honom på mobiltelefonen under ett besök i Tyskland:

-Det här om att Audi ställer upp är ett så färskt beslut att ännu inget är klart för min del. Det tar nog ett tag till och mer kan jag inte säga nu.

Men det ska mycket till för att Audi inte anlitar Mattias även nästa säsong. Han är teamets stora stjärna med sin andraplats från i år och segern 2004.

Rally-VM har problem med stall som hoppar av. Även DTM har liknande problem då Opel tidigt meddelade att märket inte skulle finnas med 2006. Där ansåg man inte att bilarna var konkurrenskraftiga och därför tillåter man heller inga privatstall nästa år.

Det bidrog till att Audi väntade i det längsta med att meddela sitt beslut om att köra.

Dessutom ska Audi ha haft synpunkter på att man måste ställa upp med tio bilar och på att det tekniska reglementet skulle bli detsamma som i år.

Audi ska nu ha fått igenom sina krav. Därför ställer märket upp även nästa säsong och kanske också flera år framåt. Ett nytt reglemente till år 2007 ska göra det billigare för de stall som ställer upp.

- Vi ska ta tillbaka titeln från Mercedes-Benz och därmed understryka vår position som det sportigaste premiummärket, säger Martin Winterkorn, koncernchef för Audi AG i ett pressmeddelande.

- Samtidigt kommer vi att tillsammans med Mercedes-Benz arbeta för att befästa DTM:s roll som den attraktivaste racingserien närmast Formel 1. Vårt bidrag till det blir ett långsiktigt DTM-engagemang, som siktar in sig på 2008, tillägger han.

Vill det sig väl kan det bli ytterligare en svensk i Audi nästa säsong. Rykten gör gällande att Fredrik Ekblom ska få chansen i DTM.

Till säsongen 2006 har DTM planer på 12 lopp. Nya banor blir Brands Hatch, Le Mans och Barcelona. Allt enligt webbsidan Forza motorsport.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons