Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Atvars, det räckte inte

Annons

Frölunda kom till matchen med en rejäl förlust mot Modo (2-6) i förra omgången.

Och det var gasen i botten från start.

Ett stolpskott och ett ribbskott plus ett par öppna lägen hann Göteborgarna med i första perioden innan Tom Koivisto kunde överlista Daniel Sperrle. Då visade klockan 19.47.

De 10 102 (säsongens sämsta publiksiffra i Scandinavium) hann knappt sätta sig till rätta inför andra perioden innan Niklas Andersson stänkte in 2-0.

Men Mora jämnade ut spelet, och Atvars Triubuntsovs 2-1-mål efter drygt sju minuter var inte orättvist.

I slutperioden jagade Mora en kvittering, och den kom. Martin Jansson noterades som målskytt, men hur han gjorde målet visste han inte efter matchen.

- Jag hade lite flyt. Såg inte hur det gick till, jag förstod att det blev mål när jag såg killarna jubla, säger Martin.

Strax efter 2-2-målet hade Martin en ny jättechans.

Men han missade det öppna målet.

- Jag såg inte pucken, det var en spelare emellan. Pucken kom fort så det var bara att klappa till. Efteråt inser man att man borde tagit det lugnare. Men det finns inte mycket att tänka på, menar Martin.

I mitten på slutperioden gjorde Eric Beaudoin sitt största misstag sedan han kom till Mora. Han drog på sig en helt onödig utvisning - i anfallszon.

Den möjligheten utnyttjade Joel Lundqvist. Och återigen slutade det 3-2 mellan Mora och Frölunda. Tredje gången med det resultatet den här säsongen.

- Vi slarvar vid deras mål. Det går inte att bjuda på något när man möter ett lag som Frölunda. De sticker direkt och chansar lite, säger Martin Jansson och tillägger:

- Jag tycker ändå vi höll dem bra.

Moratränaren Harri Rindell var förstås besviken efter matchen.

- En helt onödig utvisning blir avgörande. Men jag tycker att vi var värda minst en poäng. Vi visade bra moral när vi gick upp från 0-2 till 2-2.

- Jag tycker det känns som om vi har lite lättare mot lag som har struktur i sitt spel som Frölunda. Men vad fan, jag vill ha poäng, säger Rindell.

Två matcher återstår, Timrå hemma på torsdag och Linköping borta på lördag, innan det blir uppehåll.

- Timrå har vi slagit två gånger den här säsongen, och vi ska slå dem igen på torsdag, säger Martin Jansson.

Spelarkritik? Ja, Martin Jansson är att likna vid en evighetsmaskin. Han jobbar stenhårt i 60 minuter.

Bra var även Peter Smrek, Atvars Tribuntsovs. Sedan ska Magnus Sandberg ha en eloge för sitt slit.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons