Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för Nielsen

Annons

Den förre Malmö FF-spelaren Brian Steen Nielsen skallade lagkamraten i AGF från Århus, Nikolaj Hust, under ett handgemäng på träning förra veckan.

När händelsen blev känd blev Steen Nielsen av med kaptensbindeln, fick mycket stora böter och riskerar polisåtal.

Samtidigt löstes Husts kontrakt med klubben.

Det var för en vecka sedan som Steen Nielsen och Hust kom ihop sig under träningen.

- Vi spelade intervallspel och från 25 meters avstånd såg jag ett våldsamt handgemäng, säger tränaren Poul Hansen.

- Efter någon minut, när spelarna lugnat ner sig, spelade vi vidare med samma manskap. Jag har upplevt handgemäng under träningar mellan 50 och 100 gånger och det är mycket sällan som man måste avbryta träningen. Jag ansåg det inte nödvändigt nu heller.

Hansen ansåg det inte nödvändigt att ta kaptensrollen från Steen Nielsen i söndagens ligapremiär.

Men klubbledningen har efter medieuppståndelsen i Danmark, beslutat att den 34-årige veteranen ska fråntas kaptensbindeln. De bötfäller honom också med en stor, men okänd summa.

Och han riskerar att åtalas för misshandel. Han har blivit förhörd av polisen, som ännu inte bestämt om det blir något åtal.

- Blir jag dömd, så spelar jag inte vidare i AGF. Det gagnar inte klubben och jag vill inte vara någon belastning, säger Steen Nielsen.

Nikolaj Hust lämnar AGF med omedelbar verkan. Hust, som inte fått spela så mycket under Poul Hansens ledning, välkomnar möjligheten att få lämna klubben. (TT-Reuters)

Mer läsning

Annons