Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aspelin nära dubbelseger i Båstad

Annons

I dubbelfinalen i Swedish Open, som spelades samtidigt som singelfinalen på en sidobana, vann Jonas Björkman och indiern Mahesh Bhupathi över Simon Aspelin från Borlänge, och Todd Perry, Australien, med 4-6, 7-6 (7-2), 7-6 (8-6).

- Ibland vinner man matcher som man egentligen ska förlora. Aspelin och Perry var klart bäst i de två första seten, menade Björkman efter sin 36:e ATP-titel i dubbel.

Nästa månads stora uppgift blir OS i Aten där Björkman ska spela både singel och dubbel:

- Jag tror att Joachim "Pim-Pim" Johansson och jag kan skrälla i dubbeln. Vi har ju bara spelat en match ihop och ingen vet hur vi fungerar tillsammans. Det är otäckt att möta sådana par, vi blir en outsider.

Viktigast i OS, singel eller dubbel?

- Båda. Jag spelar inte bara för att det är kul utan också för att vinna. Jag brinner för det här med OS.

Mariano Zabaleta försvarade sin fjolårstitel i singel då han besegrade sin argentinske landsman Gaston Gaudio. Zabaleta stod som segrare efter 2,18 timmars spel med 6-1, 4-6, 7-6 (7-4).

- Den här vinsten värdesätter jag högre än fjolårets, förklarade Båstads nye tenniskung. Den här gången besegrade jag ju mästaren från Roland Garros.

Utöver triumfen på måndagen i Båstad har Zabaleta tidigare vunnit i Bogota 1998 på ATP-touren.

Det blev en mycket välspelad och underhållande final mellan de bägge sydamerikanerna som känner varandra utan och innan.

De är jämngamla, 26 år, och har tränat och spelat mot varandra sedan de var åtta år gamla.

- Gaudio är min bäste vän och segern här betyder att jag kan psyka honom några månader framöver. Jag vet vad som väntat mig om jag hade förlorat, sade vinnaren.

Zabaleta firade segern med att kasta sig i det kalla vattnet i Laholmsbukten 100 meter från centercourten. Besöket i vattnet blev kortvarigt:

- Jag lovade i veckan att jag skulle bada om jag upprepade fjolårssegern. Och jag var förstås tvungen att hålla mitt löfte.

- Men jag har aldrig badat i kallare vatten och tänker inte göra om det, försäkrade han. (TT)

TT

Mer läsning

Annons