Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åslund på Eriksgata i Västerbergslagen

Annons

- Vi ser kommunerna som viktiga samarbetspartners och vill berätta hur vi jobbar och vilka frågor vi ägnar oss åt, säger Göran Åslund, idrottschef på Dalarnas idrottsförbund.

Med sig på trippen till Ludvika hade han Dalarnas Idrottsförbunds ordförande Britt Källström samt länsidrottskonsulenterna Catharina Jonsson och Peter Hoxell, den senare bosatt i Ludvika.

- Det här är ett startskott för vad vi hoppas blir ett bra samarbete med kommunerna i Dalarna. Nästa vecka besöker vi Falun och sedan kommer vi att träffa folk från övriga tolv dalakommuner under hösten, säger Göran Åslund.

Träffen med kommunfolk från Ludvika och Smedjebacken avlöpte väl.

- Jag tyckte det kändes jättebra. Det var ett positivt möte.

De två kommunalrådens kunskaper om idrottslivet imponerade på Göran Åslund.

- Ja, både Roger Stål och Leif Nilsson är väl insatta i idrottsfrågorna och har bra ambitioner när det gäller att utveckla det här området i Ludvika och Smedjebacken.

Det som DIF främst vill nå ut med är idrottens tankar kring det sociala ledarskapet.

- Vi har mycket fokusering kring ledarutveckling och värderingsfrågor. Idrottsledare har stor del i barn och ungdomars uppfostran, konstaterar Göran Åslund.

Han berömmer Ludvika lite extra för arbetet med certifiering av trygga och säkra föreningar.

- Vad vi också kommer att prata om när vi åker runt är om kommunerna har idrottspolitiska program och om detta i så fall följs. Vi har en vision om att Dalarna 2010 ska vara ett idrottens län där gemene man har ett brett utbud av fysisk aktivitet.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons