Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa tvåa i hemmatävling

Annons

I klass 3, lätt, 1.00, A:1d/A, såg det ut att bli Hedemoraseger genom Åsa Dahlberg på Birk. De ledde fram tills det var dags för den sista ryttaren, Elin Sundstedt, att inta banan. På sin E´s Beverly klarade hon banan felfritt och vid omhoppningen på snabbast tid. Åsa fick därmed i sista stund se sig slagen av Gävleekipaget.

Trots det var Åsa mycket nöjd med andraplatsen.

- Ja, det var min andra tävling för i år så jag är glad ändå. Men det är klart att det var lite synd eftersom jag ledde inför sista, men det är inte mycket att göra åt, sade hon.

I samma klass kom Pernilla Karlsson, Säterbygdens ridklubb, fyra på Zamantha.

Åsas häst, Birk, tappade en sko under silverritten, vilket till en början såg ut att sätta stopp för deras fortsatta tävlingsplaner för dagen. Men de redde ut situationen och kom till start i klass 2, lätt, 1.00, A:1c/A. Där gick det dock inte lika bra, utan ekipaget noterade en tionde plats.

För Tove Jacobsson på Rosmarin, Säterbygdens ridklubb, blev det seger i klass 1, lätt, 1.10, A:1d. Klubbkamraten Susanne Hjerpe på Stratoz slutade fyra i samma klass.

Medaljplats blev det även för Säterbygdens Emma Burgman på Fidelity Crown. De kom på tredje plats i klass 2, lätt, 1.00, A:1c/A.

Under helgen har det även varit en regional dressyrtävling i Tierp. Där lyckades Mathilda Hjalmarsson från Hedemorabygdens ridklubb bra. I tävlingen för stora hästar vann hon på hästen Calandro i klassen LB:3 på 208 poäng. Klubbkamraten Viktoria Nilsson knep fjärdeplatsen på 199 poäng.

Likaså har det tävlats i Österfärnebo under helgen.

Madelene Nilsson med C-ponnyn Carol kom trea i LC:2 på 147 poäng.

JENNY DANIELSSON

Mer läsning

Annons