Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa Östberg ett steg närmare OS

Annons

Den 22-åriga freestyleåkaren från Mora fick sitt stora genombrott den gångna vintern. Fyra pallplatser blev det i Europacuptävlingar, vilket tydligen imponerade på SOK.

- Det här var fantastiskt roligt. Visst hade jag hoppats på att komma med, men jag vågade absolut inte tro på det, säger en glad Åsa från hemmet i Lund.

För en månad sedan var hon kallad till ett testläger som hölls på Stockholms stadion. Hon visste att chansen till att bli uttagen i talanggruppen fanns, men höll ändå nere sina förhoppningar.

Vad innebär det här för dig att bli uttagen i SOK:s talanggrupp?

- Dels får jag ekonomiskt stöd, vilket är mycket bra, naturligtvis. Visserligen har jag en bilfirma från Strömsund som sponsrar mig, men när jag inte är borta för att träna och tävla, så tvingas jag jobba mycket när jag väl är hemma, säger Åsa och betonar att resorna bekostas av Sälens IF, klubben som hon representerar.

Nu behöver inte Åsa Östberg jobba lika mycket som tidigare tack vare SOK:s stöd, men det är inte bara ekonomiskt som hon får hjälp.

- Förutom att vi får hjälp med tränare och annat, så får vi bland annat en mentor att prata med. Dessutom är vi bra försäkrade, så det finns många fördelar med att bli uttagen i talanggruppen.

Vinterns framgångar i Europacupen har gjort att Åsa är kvalificerad för att köra världscupen kommande vinter. Men hon är ändå inte helt säker på om hon ska vara med där.

- Jag ska nog prova på världscupen för att känna på hur det är där, men det kanske blir så att jag kör Europacupen ett år till.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons