Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arto Sirviö intresserad av att träna Mora IK

Annons

Ryktena florerar att han ska bli MIK:s nye tränare.

Själv har Arto Sirviö inte hört något från Mora IK - men han skulle inte ha något emot om den allsvenska klubben tog kontakt.

- Det skulle vara kul om Mora hörde av sig och helt klart skulle jag ta mig en allvarlig funderare om de kom med ett förslag, säger Sirviö.

MIK:s klubbdirektör Jan Simons medger att klubben har "krokarna" ute, men vill naturligtvis inte avslöja några namn.

Arto Sirviö har dock MIK inte varit i kontakt med, trots att vissa rykten vill göra gällande att klubben är ute efter honom.

- De har då inte hört av sig än i alla fall, men skulle jag få en förfrågan så diskuterar jag gärna den saken, säger Arto då tidningen når honom i hemmet i Vasa.

Arto Sirviö har tidigare spelat i Mora och känner orten väl. 1986 kom han hit första gången och blev kvar under två säsonger.

I början på 90-talet spelade han åter i MIK-tröjan och tillhörde en av de stora publikfavoriterna. Den sejouren blev dock bara ettårig

- Det var meningen att jag skulle stanna längre i Mora. Men då jag fick chansen att spela i högsta finska ligan, så ville jag ta den för jag kände att jag inte hade så många år kvar inom hockeyn, berättar den i dag 41-årige finnen.

Han har dock inte släppt kontakten med Mora.

- Jag brukar ringa och prata med Thomas Melin och Mats Grötting, berättar Arto.

Och så sent som för ett par veckor var han här i Mora och hälsade på.

Under fyra år var Sirviö tränare för Gislaved och förde under den tiden upp laget från division II till allsvenskan.

Den senaste säsongen har han tränat finska division I-laget Vasa, men mitt under säsongen fick han sparken.

- Ledningen tyckte inte att resultaten var tillräckligt bra och då fick jag gå.

Sirviö berättar att han har diskuterat med några lag, både svenska och finska, men de lagen endera kvalar eller spelar play off, så någon riktig seriös kontakt har inte tagits.

Kan du tänka dig att träna Mora?

- Jag trivdes bra i Mora under mina år där, så det är jag inte främmande för. Vi får väl se om Simons hör av sig efter det här, säger Arto Sirviö och skrattar.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons