Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arnold Broberg NM-klar

Annons

Detta stod klart vid helgens NM-uttagningar i Uppsala.

En annan NM-klar skytt var Dala-Flodas junior Patrik Larsson. Men Katarina Garbman, Älvdalen, hamnade utanför NM-truppen.

Detta trots att hon vann...

Broberg sade så här .

- Bra att jag kan åka. Jag har ju presterat hyfsade resultat också tidigare i år. Var nära final i Plzn, och sköt riktigt bra, 582 poäng, i dag ( söndag ) förklarar Broberg.

Något större motstånd hade inte Broberg, vilket medförde att han blir ende svensk snabbpistolsskytt till NM.

- Detta är ju det sista mästerskapet i nuvarande form. Vi kommer att tvingas byta utrustning ( nya pistoler ) vilket kommer att leda till en rad besvärligheter. Varför det ska ändras har vi inte fått reda på. Bara rykten...

Floda-Larsson var givervis också nöjd efter helgen.

- Min målsättning till NM är en medaljplats i både fri och luft. I sportpistolen har jag inga större förväntningar, resonerade han.

Moratjejen Katarina Garbman vann damtävlingen i sportpistol, men togs inte ut till NM då Svenska sportskytteförbundet i stället medvetet satsade på EM-laget i luftskytte.

- Det är väl helt i sin ordning, ansåg Garbman själv.

- Där har vi ju de största chanserna till medalj. Men som " plåster " får jag skjuta en landskamp mot Tyskland i mitten av juli i Tyskland vilket blir kul. Även då handlar det om luftskytte.

Garbman berättar att hon skjuter bättre och bättre.

- Har fått tillbaka glädjen igen i mitt skytte och då går det lätt att tävla. Ett tag funderade jag allvarligt på att sluta för gott. Men nu när varken jag eller sambon Anders får åka till NM satsar vi på nationella SM i Skillingaryd i sommar i stället och skjuta lite fältskytte.

- Det ska bli riktigt roligt.

BOSSE WIQVIST

Mer läsning

Annons