Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arne fick Lions idrottspris

Annons

Det är i IFK Grängesbergs skidsektion som Arne Nilsson varit verksam i cirka 20 år. Han är en riktig drivkraft och inblandad i det mesta som händer i klubben.

Arne har också uppdrag inom Dalarnas skidförbund där han bland annat varit framgångsrik ledare för ungdomarnas representationslag i Kalle Anka cup (13-14 år) och Folksam cup (15-16 år).

Arne Nilsson har med stor energi tränat barn och ungdom i konsten att åka längdskidor. Och hans arbete börjar sprida sig i allt bredare kretsar och berömmet har inte uteblivit.

"Har gått i Nilssons skola" var en kommentar som hördes under DM-tävlingarna i vintras.

Nilsson är också skidsektionens ordförande och han har dessutom varit tävlingsledare för det årligen återkommande Grängesbergsloppet. En tävling för barn och ungdom som varje, annandag jul, samlar 200-300 deltagare.

Det gångna året har han också varit tävlingsledare för två SM-tävlingar, veteran-SM på skidor och rullskid-SM.

Arne Nilssons filosofi är att alla ska vara med på lika villkor; inget elittänkande eller segregerande i bättre eller sämre.

Lions Club i Grängesberg säger att det är med stort nöje man tilldelar Arne Nilsson årets idrottspris, det 44:e, och man hoppas att priset ska stimulera honom till fortsatt engagemang inom klubben till förmån för idrotten och samhället.

Priset består av en pokal som Arne för behålla, en vandringspokal samt 1 500 kronor.

Om skidåkningens framtid i Västerbergslagen säger Nilsson:

- Det ser bra ut. Det är flera klubbar i området som har skidverksamhet och jag tror sporten kommer att växa de närmaste åren.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons