Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ärkerivalens triumf

Annons

Men Brynäs kom undan med blotta förskräckelsen, i alla fall till en början. För det var Leksand som vann den första perioden på poäng.

Detta tack vare att Brynäs drog på sig utvisningar:

-Den första perioden var bedrövlig från vår sida. Utvisningarna berodde på att vi inte jobbade med benen utan istället hakade oss fast, konstaterade Brynästränaren Tomas Jonsson.

Givetvis var han långt ifrån nöjd med sina spelare de första 20 minuterna.

Då var Leksandscoachen "Pirro" Alexandersson mer nöjd:

-Vi ska inte klaga på att vi inte skapade chanser. Däremot så var vi inte effektiva när vi fick dem. Men det är tidigt på säsongen och vi har inte hunnit träna så mycket power play än.

Förutom Leksands ineffektivitet berodde också måltorkan på Brynäs målvakt Johan "Honken" Holmqvist. Han spikade igen sin kasse och räddade laget från baklängesmål de första 20 minuterna. Det var "Honkens" första match med Brynäs efter hemkomsten från USA.

Men även Leksand drog på sig utvisningar. I den första perioden var dock Brynäs på tok för ineffektivt i sina attacker.

Brynäs fick dock lite bättre fart på sitt spel till mittperioden. Då gjorde också laget två mål, båda gångerna i spel fem mot fyra. Hjärnan bakom de målen var Ove Molin som höll i pucken och hittade fria medspelare runt Johan Backlunds kasse.

Det var tröttheten som tog ut sin rätt när Brynäs tilläts husera som det ville i Leksandszonen:

-Med tröttheten kom också misstagen. Med tanke på alla skador vi har fick vi gå runt på lite folk, förklarade "Pirro" Alexandersson.

Med fem man på banan krigade dock Leksand på bra och det var bara i den sista perioden som laget inte orkade stå emot fullt ut.

Men den sista perioden blev också mest allmänhetens åkning även om det märktes att Brynäs hade en högre växel att peta in när det behövdes. Kanske var det elitserieväxeln?

-När vi väl hjälpte varandra i anfallsspelet fick vi till längre anfall, förklarade Tomas Jonsson.

-Vi visste att det skulle bli tufft här i Norrtälje. Men jag tycker att vi gjorde en klart godkänd arbetsinsats. Speciellt med tanke på skadorna och att vi hade spelare med som knappt känt på A-lagsspel förut, tyckte "Pirro" Alexandersson.

Dessutom utökades Leksands skadelista. Jörgen Bemström klev av i mittperioden med känningar från ljumskarna.

Förstafemman med rutinerade herrar som Örjan Lindmark, Christer Olsson, Johan Rosén, Niklas Persson och Johan Witehall var bästa formation i Leksand, även om den mattades ju längre matchen led.

Plus också till Fredrik Vestberg som spelade utan respekt och visade upp fin teknik med klubban.

Bäst i Brynäs var backarna Daniel Johansson och Niklas Andersson. Sedan var trion Ove Molin, Mikko Luovi och Niklas Danielsson pigg framåt.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons