Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets match - för BHK

Annons

Säsongens första träningsmatch blir troligtvis också årets match.

I kväll möter Borlänge HK mångfaldiga mästarna Redbergslid.

- Resultatet är oväsentligt, jag hoppas det blir en riktig godbit som vi kan bjuda publiken på, säger BHK:s tränare Janne Bergman.

I måndags började BHK sin försäsongsträning. Med tre träningspass i kroppen stundar redan, vad som förmodligen blir årets match.

- Grabbar, det här blir nog den största höjdpunkten i min karriär, sa en av killarna i laget efter träningen i går berättar Bergman.

Och visst är det ett unikt tillfälle för ett division II lag som Borlänge att få chans att möta storlaget Redbergslid.

- Jag har varit på besök hos RIK ett par gånger i rent utbildningssyfte för att se hur de jobbar och är organiserade. De har verkligen tagit emot mig med öppna armar.

- Så uppkom idén att de skulle kunna förlägga ett träningsläger här i Dalarna, berättar Janne Bergman.

På Lugnet finns alla de fasciliteter som kan tänkas nödvändiga för ett elitlag och Redbergslid beslutade sig för att lägga sitt upptaktsläger i Falun.

- Det är fantastiskt roligt att de ställer upp och möter oss. Kommer det inte minst 500 åskådare blir jag besviken. Flera i RIK har ju spelat OS, VM och tagit så många SM-guld att det går att tapetsera med dem.

Förre Borlängespelaren Magnus Jernemyr, som redan är inne på nionde säsongen i Göteborgslaget, återvänder alltså till Dalarna och får möta några av sina gamla klubbkompisar från det lag som var så framgångsrikt i Pojkallsvenskan på den tiden.

- Enligt mig är Magnus en av Sveriges absolut bästa försvarare, berömmer Bergman och berättar att Jernemyr en gång i tiden debuterade i Orsas seniorlag under falsk identitet.

- Magnus var för ung för att få spela seniorhandboll så han spelade i en annans namn. Men det där är nog preskriberat nu.

BHK-laget: Mv: Niklas Eklund, Robin Johansson. Utespelare: Erik Axelsson, Markus Nilsson, Niklas Bergström, Mikael Mattsson, Erik Andersson, Per Lennartsson, Kim Stenberg, Andreas Samuelsson, Henrik Näslund, Magnus Tångring och Dennis Schelin.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons