Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets idrottskrock

Annons

- Naturligtvis är det ingen hit, menar IBF Faluns sportchef Mats Andréason.

- Olyckligt, säger i sin tur Anders "Mini" Berglund, klubbdirektör i Falu BS.

Oavsett om det beror på dålig planering eller inte, så är krocken ett faktum.

Olyckligt för klubbarna, olyckligt för idrottspubliken i Dalarnas största stad.

IBF Falun tar sig an Storvreta i Lugnethallen med starttid 15.45, klockan 17.00 börjar matchen mellan Falu BS och Sandviken, ett hett bandyderby.

Räkna med att båda lagen kommer att märka av ett visst publikbortfall.

- Att Faluns båda elitlag spelar samtidigt är inte bra för någon. Matcher mellan BS och Sandviken lockar alltid bra med folk, inte minst med många tillresta från Sandviken, men även innebandyn här i stan har sin publik, menar Mats Andréason.

Visst är det så.

Men hade då den olyckliga krocken kunnat undvikits?

- Jag var på "Mini" tidigare i somras för att sådana här krockar skulle undvikas, men han kom aldrig tillbaka till oss om saken. I det läget valde vi att lägga vår match på en tid som vi vet är bra för innebandy, säger Andréason.

- Av tidsmässiga skäl sprack det, då jag hade andra saker att sköta som tog mycket av min tid, säger "Mini" Berglund och menar givetvis BS tuffa tid, både ekonomiskt- och sportsligt.

Men "Mini" påpekar också vikten av samarbete mellan klubbarna:

- Vi måste prata om sådana här saker. Jag ska göra en koll hos bandyförbundet för att se om vi kan göra något, kanske senarelägga vår match. Men jag vet samtidigt att det brukar vara tufft.

Men största förloraren kanske ändå är division 1-laget Falu IF, som ska spela sin match mot Örebro med start klockan 16.00...

- Kollisioner av det här slaget är aldrig bra. Men vårt spelprogram gjordes om så många gånger att vi inte hade kraft nog att få till en ändring av just nämnda match, säger Valter Gikalov, Falu IF:s ordförande, och tillägger:

- Men jag tror inte vi tappar så mycket publik till bandyn utan i så fall mer till innebandyn. Bandyn har en äldre publik än vad vi och innebandyn har, det är i alla fall min erfarenhet.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons