Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets bottennapp av IFK

Annons

Med siffrorna 1-6 (0-5) visade Krylbo IF att laget kommer att slåss om seriesegern i höst.

Redan efter en dryg kvarts spel var matchen avgjord. Då ledde gästerna med 0-4.

Efter bara några minuter tvingades IFK:s duktige back Mattias Bergfeldt utgå på grund av en skada i axeln. Han fick transporteras till Falu lasarett. Redan i den sjunde och åttonde minuten gjorde Krylbo 0-1, genom Kalle Persson och 0-2 genom Mikael Lindgren.

Sedan dröjde det till 15:e och 16:e minuten innan Krylbo utökade till 0-3 och 0-4 genom Martin Birgersson. Upprinnelsen till alla fyra målen var försvarsmissar i hemmaförsvaret. Efter exakt en halvtimmes spel gjorde Mikael Lindgren 0-5.

Krylbospelarna var snabbare och uppträdde aggressivare på plan. IFK:arna förmådde inte att få igång något passningsspel och efter de fyra snabba målen i inledningen var matchen förstås förlorad.

I andra halvlekens femte minut gjorde Kalle Persson 0-6 och i slutskedet av matchen gjorde Stefan Ericson hemmalagets enda mål.

- Det här var säsongens sämsta match, konstaterade Hedemoras tränare Mikael Lindgren efter matchen. Tyvärr uppträdde våra spelare lojt.

- Vi mötte ett lag som både var rappare och "hungrigare" i sitt spel. Tyvärr fick vi också en mycket olycklig inledning av matchen som vi måste lägga bakom oss och sikta in oss mot söndagens hemmamöte med Saxdalen.

Ingen i hemmalaget förtjänar beröm. I Krylbo var 16-årige Kalle Persson samt Mikael Lindgren de bästa bland många duktiga KIF:are.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons