Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arboga ska fullfölja

Annons

Bakgrunden till att spelarna får "fri lejd" är att klubben inte kan garantera lönen för spelarna kontraktstiden ut, till och med mars månad.

- Vi fick väl inga riktiga svar och inga positiva besked, sade forwarden Niklas Bröms, utlånad till Arboga från Leksand, efter mötet.

Klubbledningen ägnade måndagen åt att jaga pengar hos olika sponsorer men den jakten blev inte särskilt lyckosam.

-Men på mötet sade de i alla fall att Arboga inte ska gå i konkurs, tillade Niklas, som för egen del inte vet hur han ska göra, mer än att prata med Leksand om den uppkomna situationen.

Arboga är inblandat i bottenstriden av allsvenskan och ligger för närvarande på 13:e plats i tabellen.

Klubben har ett par utländska spelare i sina led och förmodligen lämnar de klubben direkt. Hur många spelare som lämnar Arboga var dock i går kväll oklart.

-Vi kommer att fylla på med juniorer i laget, sade sportchefen Niklas Johansson till TT.

Stefan Sjödin, lagets kapten som bland annat gjort två säsonger i Borlänge, har heller inte tagit ställning till hur han ska göra:

-Jag har inte hunnit tänka på det än. Jag har hela tiden varit inställd på att stanna och hjälpa klubben i den här svåra situationen. Men nu är väl allt annat ett alternativ idag, funderade han efter gårdagskvällens möte.

Arboga spelar borta mot Växjö i morgon kväll:

-Då har vi säkert fullt lag. Det ska inte vara några problem, trodde Stefan.

Om Arboga inte kan fullfölja och spela de sex matcher som återstår kan det få det sportsliga konsekvenser som främst drabbar Leksand och lagets kamp för en plats bland de tre bästa.

Begärs Arboga i konkurs finns två alternativ.

Antingen blir Arbogas återstående matcher avgjorda på walk over eller också stryks lagets alla matcher den här säsongen.

Då räknas tabellen om och för Leksands del innebär det att laget tappar tre poäng till Västerås i kampen om en plats i kvalserien.

Då är Västerås direktkvalificerat till kvalserien och Leksand får inrikta sig på kvalspel för en plats i kvalet till elitserien.

- Det är djupt tragiskt för svensk hockey om en sådan händelse kan få den här typen av konsekvenser, säger Leksands vd Håkan Åman till Sportbladet.

Leksand och Arboga har sedan några år tillbaka ett samarbete där spelare har flyttats mellan föreningarna.

Men något ekonomiskt stöd från Leksand kan inte Arboga räkna med:

- I dagsläget koncentrerar vi oss på vårt och det finns inga planer att gå in med någon ekonomisk hjälp till Arboga.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons