Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det Moras tur nu?

Annons

På söndag är det dags för det fjärde daladerbyt denna säsong och det är väl inte mycket som talar för att MIK ska kunna rubba Leksand i lejonets egen kula.

Men det finns en MIK-spelare som ännu inte förlorat mot Leksand. Anders Nilsson har varit långtidsskadad och gör på söndag comeback.

Nilsson ser optimistiskt på Leksandsmatchen och drar en gammal klyscha när undertecknad frågar vad som talar för Mora denna gång.

- Leksand är ju seriens bästa lag, men allt kan hända i hockey, säger han.

Senaste matchen för Anders var i mars. Sedan dess har han varit med om ett par operationer och en lång konvalescensperiod. Men nu ska det äntligen vara dags för match igen.

- Det har känts bra på träningarna och jag trodde att jag skulle vara mer ringrostig än vad jag känt mig. Men å andra sidan är det skillnad på match och träning, säger Anders försiktigt.

Mora har inte spelat några träningsmatcher under jul-uppehållet. Istället har laget tränat på hemmaplan för att komma väl förberedda till slutspurten av allsvenskan.

- Visst blir Leksand svårt att möta, men vi kommer väl förberedda för det här. Vi har tränat hårt och det känns bra i laget.

Vad talar då för Mora?

- Den här matchen gäller mycket mer för oss, så det borde vara en stor morot, svarar Grötting.

Vad krävs då för att lyckas?

- Att vi är fem man på banan hela tiden, då Leksand har ett ruggigt bra power play.

Mora har en enormt viktig vecka framför sig. Fyra matcher på åtta dagar ska helst ge full pott, annars kanske det superallsvenska tåget far iväg allt för långt inför avslutningsmatchen mot Oskarshamn.

- Det är lite av NHL-stuk, men det är bara kul att spela många matcher, menar "nyförvärvet" Anders Nilsson.

I Mora saknas Anders Broberg. Han opererat handen och ska gå med gips i tre-fyra veckor.

- Osäkert är det också om Gustav Gräsberg kan vara med. Han kommer ju hem från JVM först på lördagkväll, så vi får se om han blir med, säger Mats Grötting.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons