Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antonio bröt - missar matchen mot Indianderna

Annons

- Han ska på magnetröntgen och kommer inte kunna vara med på tisdag, bekräftar också Masarnas lagledare Andreas Engh.

- Förhoppningsvis kommer han att kunna vara med mot Smederna, berättar Engh, och fortsätter. Vi kör med riders replacement för Antonio, avslutar Andreas som också får klara sig utan sin ryske förare Emil Sajfutdinov.

Även Andreas Jonsson fick i Prags GP göra tillägg i sjukjournalen.

I det fjärde heatet vurpade han något som tvingar Jonsson till ett nytt längre uppehåll.

- En benbit vid axelkulan har slitits bort. Normalt tar det tre veckor att läka. Det känns för jävligt, säger Jonsson till TT.

Vid ingången till andra svängen på första varvet fick han ett kast, som han parerade. Men direkt efter kom ett nytt kast och Jonsson slungades in i luftstaketet.

Han kritiserar nu säkerheten på banan:

- Det pratas mycket om säkerhet i svenska elitserien där banorna inte får harvas upp. Jag kan lugnt säga att banan i Prag aldrig hade godkänts i elitserien. Nästan alla hade problem att komma runt och då ska man tänka på att det var världseliten som körde där, säger Jonsson.

Redan under söndagen kan det bli operation för Jonsson. Läkarna vid Norrtälje sjukhus är informerade men vill själva se röntgenplåtarna innan de opererar.

Tre veckors frånvaro skulle betyda att Jonsson missar VM-deltävlingen i Målilla som han vann förra året.

Tävlingen i Prag vanns av danske Nicki Pedersen som vann samtliga sju heat han körde. Tvåa i finalen slutade Jaroslaw Hampel, Polen, trea Rune Holta, norrmannen som kör på polsk licens.

Pedersen gjorde ett rejält ryck i VM-tabellen och leder nu med 27 poäng före Leigh Adams och 35 före trean Hans Andersen.

Mer läsning

Annons