Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen släppte det för Dala-Järna

Annons

Efter fem omgångar hade Dala-Järna bara lyckats skrapa ihop tre poäng. Men efter onsdagens oavgjorda resultat mot Kvarnsveden och helgens seger står man nu på sju. Nyckeln till den uppryckningen är till stor del försvarets förtjänst.

- Det var stabilt bakåt, men det var ännu bättre mot Kvarnsveden. Det känns riktigt bra då vi får en helt annan trygghet i vårt spel, säger hemmatränaren Michael de Wit.

Nu var det inte bara bakåt det var stabilt i Dala-Järna. Laget ändade en dryg månads måltorka på hemmaplan. Att det första målet, som föll efter åtta minuter, var ett självmål (som dock tillskrevs Emil Blom) kändes signifikativt för Dala-Järnas ineffektivitet i vår. Målet gav Dala-Järna arbetsro och man började så småningom arbeta sönder Järbo. Roger Munters och Emil Blom hade varsin fin chans att öka på innan Josef Bergs returskott efter hörna gav 2-0 med kvarten kvar av första halvlek. Ett för dagen oinspirerat och tamt Järbo kändes slaget redan i halvtid.

I andra halvlek kom emellertid Järbo bättre med i spelet i takt med att Dala-Järna backade hem för att försvara sin ledning. Men förutom ett par chanser på hörna var bortalaget ganska uddlöst. Istället var det Dala-Järna som skapade chanser under matchens avslutning då Emil Blom snurrade friskt med Järboförsvaret utan att riktigt få till avsluten.

Någon ängslan eller nervositet att förlora poäng såg aldrig ut att smyga sig på Dala-Järna som höll undan och tog en viktig seger.

de Wit var efteråt nöjd med lagets fina vecka och hur man förhöll sig till sin taktik.

- Vi spelade exakt så vi föresatt oss; att spela snålt och inte bjuda på något. Nu hjälptes vi kanske av att motståndet inte var det bästa men det känns ändå riktigt skönt.

de Wit var särskilt nöjd med anfallaren Emil Bloms slit och försvarets stabilitet med Henrik Lissel i spetsen.

Dala-Järna-Järbo

2-0 (2-0)

Målen: 1-0 (8) Emil Blom, 2-0 (28) Josef Berg.

Domare: Pekka Heinonen, Grycksbo.

Publik: 300.

OSKAR MAGNUSSON

Mer läsning

Annons