Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen seger, Therese!

Annons

Borssén var 25 hundradelar snabbare än Kathrin Zettel och 42 före Marlies Schild, båda från Österrike.

Schild ledde efter första åket och var på gång att ta sin fjärde raka slalomseger när hon i slutdelen gjorde ett grovt misstag och tappade mycket tid. Hon grät av be- svikelse efter åket.

Men det gjorde inte Borssén och de andra svenskorna.

-Vårt mål i dag var att sätta stopp för österrikiskorna. Så den här segern kom lägligt, säger Rättvikstjejen Therese Borssén.

Hirschenkogel-backen bjöd på svåra snöförhållanden, framför allt i första åket.

-Det var svårt, väldigt svårt. Det sade även Marlies Schild. Man fick inget flyt i åkningen utan fick kämpa. Det var svårt att få fast skidorna. Det var ingen skön åkning, säger Borssén.

Det andra åket hade Anders Pärson satt.

-Jag tyckte att den första banan inte hade något flyt, så jag försökte att göra en bana med fart och flyt. Och jag satte en segerbana, säger Pärson med ett leende.

-Jag hade en pirrande känsla av att det var något på gång för Therese, för förr eller senare skulle Schild missa. Schild hade otur, men hon har ju fått sin beskärda del.

Therese Borssén tyckte att det var svårt att åka även i Pärsons bana.

-Det var så uppåkt. Det var en riktig kämparbana. Jag hade inga tankar på om det gick bra, jag bara försökte att kämpa mig ner.

-Jag hörde på start att det hade gått bra för Zettel, jag hörde allt jubel, så jag hade inget att förlora - det var bara att köra. Det här var det roligaste jag gjort - och det bästa förstås, säger hon.

Den nyss fyllda 22-åringen från Rättvik kör fjärde året i världscupen. Efter de två tredjeplatserna i vinter var självförtroendet på topp inför Semmering.

-Och jag har förbättrat tekniken till i år. Vi tränar på att köra mer som killarna, tuffare, med mindre marginaler. För mig passar tekniken jättebra, säger hon.

Varken hon eller damtränaren Thomas Stauffer var överraskade över att segern kom nu.

-Det är en naturlig utveckling. Hon har varit med i fyra år och tog sin första pallplats förra säsongen, säger Stauffer.

Hur mycket bättre kan hon bli?

-Hon har stor potential.

Maria Pietilä Holmner slutade sexa och Anna Ottosson tia. Anja Pärson vilade knät.

TT

Mer läsning

Annons