Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen seger för BS

Annons

- Den segern satt verkligen skönt, säger Falu BS tränare Björn "Böna" Lindén.

- Jag tycker den här matchen visar att vågar vi bara tro på oss själva, spelar vi riktigt bra fotboll.

Ändå såg det problematiskt ut för Falu BS på den regnmättade planen i första halvlek. Falu BS hade ett klart spelövertag de första 15 minuterna, men kunde inte få till det viktiga fösta målet.

- Jag tror vi hade tre riktigt vassa lägen. Foday Scattred var ytterst nära att göra mål två gånger och Mattias Larsson hade också han en mycket vass chans, säger Björn.

Men efterhand som målen uteblev, lyfte Karlslund upp spelet.

- De började spela mer på chans, berättar Björn. De lyckades också få ett visst tryck på oss, även om det mesta fastnade i vårt försvar.

Först i 42:a minuten kom matchens första mål. Och då var det gästande Falu BS som noterades i målprotokollet - även om målskytten var en av Karlslunds backar.

- Mattias Larsson gör ett högerinlägg som är ämnat för Foday Scattred. Men en av backarna går emellan - och styr bollen rakt i eget mål. Men jag tror faktiskt det hade blivit mål, även om han missat bollen, för Foday var i ett mycket fint läge att sätta den alldeles bakom honom.

Sedan var det väldigt nära att det blev 2-0 till Falu BS också.

- Johan Eklund hade ett jätteläge, men Karlslunds målvakt räddade på mållinjen.

Andra halvvlek var bara tre minuter gammal när mål nummer två kom. Och den här gången fick Foday göra målet själv - utan hjälp av någon motståndarback.

- Ett snyggt mål, berömmer Björn. En boll som slås upp från backlinjen och nicktouchas av Johan Eklund. Foday får den, rundar målvakten och slår in den i öppet mål. Skönt att få 2-0 så tidigt.

Efter 2-0 blev Falu BS lite försiktigare i sitt spel. Karlslund bytte in flera spelare och tog över matchen.

- Men de har inte så heta chanser, säger Björn. Det tar hela tiden stopp inför straffområdet.

Men reduceringen kom. Och det genom en något onödig straff.

- Mikael Wiklund gör en rusning och fäller en spelare, säger Björn. Det var ett onödigt läge, eftersom spelaren redan är på väg att lämna straffområdet.

Och straffen slogs säkert i mål av Anders Sandberg.

- Men Karlslund mattas av efter det, säger Björn. Vi höjde vårt spel, och mot slutet av matchen gjorde Mattias Larsson ett högerinlägg som nyinbytte Henrik Andersson slog in på volley. Ett snyggt mål det också.

I det stora hela känner sig Björn riktigt belåten med matchen.

- Hela laget gjorde en jätteinsats, säger han. Johan Engström och Daniel Killgren på mittfältet krigade kanske allra bäst, men både anfallet och försvaret skötte sig också med den äran.

KARLSLUND–FALU BS

1–3 (0–1)

Målen: 0–1 (42) Självmål, 0–2 (48) Foday Scattred, 1–2 (77) Anders Sandberg (straff), 1–3 (86) Henrik Andersson.

Domare: Henrik Nilsson, Eskilstuna.

Varning Falu BS: Mikael Wiklund.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons