Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen publikfest

Annons

Korsnäs hade inte spelat ett derby i det nationella seriesystemet på 33 månader.

Kanske var det en av förklaringarna till den stora publiktillströmningen till matchen mot Slätta på Dalavallen.

- Före matchen, innan allt Slättafolk kom, sa vi att om man bett alla från Korsnäs gå hem skulle det bli tomt. Vi har längtat tillbaka till de här matcherna, säger Gösta Gebauer.

Matchen i går, den första på Dalavallen i år, bjöd inte på någon större underhållning.

Då var det desto roligare att titta på läktarna.

Män och kvinnor, pojkar och flickor i alla åldrar passade på att se på fotboll samtidigt som de fick en picknick i det gröna.

Falufotbollskännaren Gebauer, som avgick som Korsnäsordförande i fjol, kunde hitta flera förklaringar än utsvultna supportrar till den höga publiksiffran:

- Vädret gör förstås mycket. Och att det var måndag eftermiddag, folk är hemma. Sedan är Slätta obesegrade och Korsnäs har också börjat bra, frånsett senast mot Hudiksvall. Det gör även en del att vi har Forslundsgrabbarna (Niklas och Tobias) i Slätta, och Jesper Lott också, säger Gebauer.

De båda lagens publiksnitt innan gårdagens derby, 160 för Slätta och 131 och Korsnäs, visar också tydligt:

Falupubliken vill se derbyn.

- Det går ju inte ihop, det är en klar ökning. Och om det var över 400 betalande så måste det innebära att det var 500-600 totalt på läktarna. Hoppas det är en trend, säger Gösta Gebauer.

Slättaordföranden Björn Heffler, som inte fanns på plats under derbyt utan var på Gotland, blir dock besviken när han hör publiksiffran:

- Det är dåligt tycker jag. Det borde vara lite mer på ett Faluderby i division 3. Förra gången vi var i trean (1999) hade vi uppemot 600-700 åskådare, i och för sig mot Falu BS.

- Men fotboll i Falun är ju tyvärr inte vad fotboll är på andra orter.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons