Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen målgång för Marcus

Annons

Totalt slutade Marcus Ljungqvist 132:a i touren, tre timmar sju minuter och 51 sekunder efter amerikanen Lance Armstrong, som tog en historisk sjätte seger.

- Det gör varken från eller till om man blir 130:e eller 70:e. Jag hade för mycket problem i början, med punkteringar och en krasch. Där gick mycket tid och sedan dess har min roll varit en annan, säger Marcus.

- Och stallcheferna är nöjda med det jag gjort för laget. Vi fick mycket tv-tid när jag var med i täten (på etapp tolv) och det betyder en del.

I går försökte han igen.

- Jag provade att hålla mig framme, men fick inte riktigt till det. Innan sista kurvan blev det vingligt i klungan, det var folk som ville både framåt och bakåt och har man inte ett lag som hjälper en ska man ha tur för att lyckas. Men det hade varit kul att få till något riktigt bra på sista etappen, säger Ljungqvist, som gick i mål som 22:a i den klungspurt om drygt hundra man som belgaren Tom Boonen vann.

Nu får han i stället se framåt.

Men inte alltför långt - för nästa stora tävling ligger mindre än tre veckor fram i tiden.

OS.

- Jag minns hur det var efter girot. Man var helt "smashad" i en vecka efteråt. Men får jag smälta det här i dag och i morgon så är jag nog lite mer laddad. Och sedan är det 100 procent fokus på OS, säger Marcus.

Hur ser uppladdningen ut?

- Jag kommer att köra Vårgårda söndagen innan OS och eventuellt även en tävling i Hamburg på söndag, beroende på hur det känns. Annars blir det specifik träning för att försöka toppa formen till OS. Fokuseringen blir på kortare, hårdare intervaller. Just nu har jag en enorm uthållighet, men måste träna upp den där riktiga pushen.

Kommer det att vara en nackdel eller fördel att ha kört både Giro d´Italia och Tour de France?

- Nog tror jag det är positivt för utvecklingen. Mentalt är det klart att det är skönt att ha genomfört båda på en säsong. Det hjälper till att ta ett steg framåt, man lär sig känna både mentalt och fysiskt vad kroppen tål.

Marcus Ljungqvist tävlar i OS linjelopp den 14 augusti.

Fyra dagar dessförinnan åker han till Aten.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons