Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen kunde Grängesbergsloppet köras - i Älvdalen

Annons

Älvdalen är en av få orter som den senaste tiden kunnat erbjuda skidspår för tävlingar och klubbarna står mer eller mindre i kö för att arrangera just sin tävling i samarbete med Älvdalens IF.

I helgen var det Grängesbergsloppet som avgjordes vid skidstadion.

- Vi tycker det blev en jättelyckad tävling. Det är en bra anläggning de har här med fina spår och vi hade tur med vädret, säger tävlingsledaren Henrik Hammargren.

Grängesbergsloppet skulle egentligen ha körts annandag jul. Men bristen på snö gjorde att arrangörsklubben flyttade fram datumet till den 13 januari.

- Vi hade hoppats få köra hemma, men det gick inte. Vi har ändå haft tur tidigare år och det var länge sedan som vi tvingades flytta eller ställa in Grängesbergsloppet, berättar Hammargren.

Cirka 300 tävlande hade kommit till Älvdalen och det är samma siffra som Grängesbergsloppet hade i fjol, då på hemmaplan.

SM kördes ju också den här helgen så de riktigt stora namnen uteblev. I H21-klassen segrade Markus Jönsson, Ulricehamn. Peo Svahn, Boxholm-Ekeby, blev tvåa och Falun-Borlänges Rikard Tynell slutade trea.

Damklassen hade bara två startande och snabbast var norskan Unni Ödegaard.

Största klassen var H17-20 med 28 startande och där segrade IFK Moras Kalle Halvarsson. I damernas dito vann Lina Larsson, Hybo AIK.

Vi kan tillägga att H/D 13-14 samt H/D 15-16 gällde som uttagning till Kalle Anka Cup respektive Folksam Cup.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons