Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen Falu BS

Annons

Falu BS startade upp med ett fantastiskt tempo, bra rörelse, kontrollerat kortpassningsspel, fina överlappningar och lysande kantspel.

- Men när vi kom fram till straffområdet var det svårare. Vi skapade egentligen bara två målchanser på hela första halvlek, trots att vi spelmässigt gör vår bästa halvlek på bortaplan den här säsongen, säger Lindén.

Allra närmast var Rikard Norelius som i matchens 37:e minut sköt ett skott via stolpen och längs mållinjen.

- Minuten efter släpper vi till en likadan chans. Det var nästan repris fast åt andra hållet. Det är också den enda chansen vi släppte till på hela matchen, konstaterar Lindén med ett nöjt leende.

För om BS hade svårt i första halvlek lossnade det nästan omgående i den andra.

Patrik Bergström spelade fram Johan Eklund som kom fri från halva planen. Väl framme vid mål chippade han bollen över Forwards målvakt och BS-ledningen var ett faktum.

- Men efter målet hände något. Vi blev lika passiva som i senaste hemmamatchen. Det blev helt stillastående och vi tillät Forward att skapa tryck mot oss. Men de skapade inga chanser.

Det såg dock inte bra ut och Lindén valde att göra ett par byten. In kom Ove Skarpnes, som inledde förra matchen bra, och som svarade för ett lysande inhopp i går.

- När han kom in fick vi bättre fart på spelet, menar Lindén.

Det var Skarpnes inlägg som nådde Johan Eklund som kunde göra sitt och Faluns andra mål för dagen.

Kort därefter nickskarvade Skarpnes ett inkast som ledde till att Patrik Bergström kom fri från kanten och fastställde slutresultatet till 3-0.

"Pada" var strålande i första halvlek och det var därför roligt att just han fick göra ett mål.

- Det stämmer. Vårt spel fungerar bättre när han jobbar och löper. Mycket kretsar kring honom i speluppbyggnad. Det var när han blev bekväm som vi tappade greppet, och det var när han började jobba igen som vi tog över mot slutet, säger Björn Lindén.

- Men hela laget ska ha beröm. Det finns en jäkla bra moral i det här gänget.

FORWARD-FALU BS

0-3 (0-0)

Målen: 0-1 (52) och 0-2 (74) Johan Eklund, 0-3 (82) Patrik Bergström.

Publik: 248.

Domare: Roland Fager, Köping.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons