Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen en seger för Islingby

Annons

slingby förde spelet med en härlig inställning. Full rörlighet ute på planen, aggressivitet i närkamperna och ett positivt och livligt ”tugg” mellan spelarna.

- Vi borde haft ledningen med ett par, tre mål i halvtid, menade IIK-tränaren Björn Juhlin

Och visst var det så. Hemmalaget skapade ett flertal vassa chanser. Rickard Casselbrant hade ett jätteläge, Jan Björk och Johnny Harén likaså, med flera, med flera.

Islingby bjöd på en positiv och härlig underhållning i första halvleken. Piggt och idérikt anfallsspel och mycket stabilt försvarsarbete karakteriserade hela den halvan. Johan Wedberg och Robert Kvarnström oroade motståndarna hela tiden och låg bakom många av
farligheterna som skapades.

I den andra tröt orken delvis överlag. Hudiksvall fick mer av bollinnehavet och det hann bli nervöst på slutet innan matchen blåstes av.

En stor del i att det inte då blev något mål i baken hade målvakten Anders Björk. Han stod rätt, kom ut rätt och gav ett lugn åt försvaret.

Hela backlinjen med Janne Peleback som motor får högsta betyg.

Björn Juhlin håller med:
- Vi pratade före matchen om att det var viktigt att hålla tätt de första tio minuterna. Hudiksvall har haft för vana att vinna matcher där de gjort mål i inledningen. Nu lyckades vi med taktiken och sedan var det vår match. Även om vi knäade lite i andra halvlek.

Islingby hade en stor målchans efter paus. Jan Björk var åter framme, fri med målvakten, men hans lobb gick över målet.

- Vi hade för ambition att spela mer på kanterna, men vi orkade inte riktigt.
Dagens matchhjälte blev Henrik Wikström som resolut klippte in 1-0 vid en kalabalik efter en hörna, sex minuter före vilan.

Utöver redan nämnda spelare gjorde Lasse Lindberg ett jättejobb och tycktes outtröttlig.
- Jag är mycket nöjd med hela laget. Det känns skönt också att se Mattias Andersson göra en helgjuten insats som inhoppare.
- Nu talar tiden för oss. De unga spelarna blir bara bättre och bättre för varje match.
Det lovar gott.
ISLINGBY-HUDIKSVALL 1-0 (1-0)
Målet: Henrik Wikström (39).
Domare: Fredrik Carlsson, Karlskoga.

Mer läsning

Annons