Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen en seger!

Annons

Den 18 december vann Falu BS med 7-5 i bortamötet med Ljusdal.

Efter den segern avslutade BS den norra allsvenskan med tre förluster, inledde superallsvenskan med tre oavgjorda matcher innan laget föll med 0-5 mot Bollnäs i förra veckan.

Totalt sju matcher i rad utan seger, så därför råder inget tvivel om att fullpoängaren mot Katrineholm i går kväll var synnerligen efterlängtad.

- Med den pressen som killarna kände före matchen är jag imponerad över hur bra de klarade av att genomföra den.

- Framför allt första halvlek var mycket bra, då vågar vi spela bandy, men mest gläds jag över att vi gjorde fem spelmål. Tidigare har vi fått lita mycket till hörnmålen, nu behövde vi inte det, säger Sören Persson.

Redan i den tredje minuten fixade matchens bäste BS-spelaren, vänsterhalven Jörgen Momqvist, en straff efter en fin uppåkning. En straff som dock Tomas Jansson inte ens förmådde att sätta på mål.

Efter 26 minuters spel hade ändå Falu BS skaffat sig en 3-0-ledning efter mål av Johan Rubensson, Jörgen Momqvist och Mikael Olsson.

En ledning som kunde varit större, mot ett synnerligen blekt Katrineholm.

- Vi kom inte alls upp i nivå i den här matchen. Samtidigt måste jag säga att Falun var bra, analyserar Katrineholms lagledare Thomas Jonsson.

Det var endast under en period i början och mitten av andra halvlek som Katrineholm tilläts sätta lite press på ett för stunden virrigt hemmalag, men några direkt klara målchanser skapade inte gästerna.

Måltjuven Tomas Jansson revanscherade sig i stället för straffmissen i matchinledningen när han satte 6-3 och 7-3 inom loppet av tre minuter.

Två mål som definitivt avgjorde matchen.

- Vi är fullt medvetna om att varje minut i den här serien är en kamp. Men i dag tycker jag att vi för första gången går ut och dominerar matchen i 90 minuter, säger Sören Persson.

I och med segren klev Falu BS upp på den fjärdeplats som leder fram till SM-slutspel om drygt en månad.

För Falu BS väntar närmast dubbelmöte med Derby.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons