Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen en Säterseger

Annons

Den andra halvleken var halvtimmen gammal när Jonas Källström kom i en lång löpning på vänsterkanten. Hans precisa inlägg behövde bara en bredsida för att gå i mål.

- Där har vi tre backar som står och viftar offside. Det håller inte i division fyra, kanske i F14, sade Lasse Ericsson, en besviken Mora-tränare.

Och någon offside var det inte på långa vägar. Det ska påpekas på en gång.

Målet hade Säter tjänat i hop till under den andra halvleken. Det föregicks av ett skott från Jonas Källström som strök ribban och två bra chanser från Erik Seger.

- I den andra halvleken fick vi fram mer folk i anfallen. Vi kom också runt på kanterna och lyckades hålla bollen efter marken, förklarade Sven-Erik Sahlström, mittback i Säter och vikarierande huvudtränare då Peter Uhlbäck lämnat laget för en sedan länge inbokad semesterresa.

Mora åstadkom i stort sett ingenting i den andra halvleken. Ja, Olle Sandström hade en skaplig nick på en hörna fyra minuter efter paus men bollen gick över ribban.

Laget visade lite bättre takter i den första. Men några direkta målchanser blev det inte. Inte för något av lagen.

I den första handlade det bara om spända nerver, stress och snudd på panik i båda lagen.

- Vad ska man säga. Det här var ingen fotboll överhuvudtaget. Hos oss var det ingen som ville ta ansvar. Alla bara springer och gömmer sig, tyckte Moras Lasse Ericsson.

Mora saknade den rutin som trots att finns i Säter.

- De har ju Sven-Erik Sahlström och Jonas Källström som kan hålla i det, sade Lasse Ericsson.

Visst, "Salle" var dominanten i Säter och Jonas kom igång bra i den andras halvleken.

Men alla i Säter jobbade bra matchen igenom, speciellt de unga spelarna, som det fanns många av, gjorde det bra sedan den värsta nervositeten från den första halvleken släppt. Henrik Holgersson var säker högerback och Tim Forslund kom in i andra halvlek och svarade för en respektlös debut i A-lagssammanhang.

Mora då?. Inte mycket att orda om. Bäst var unge målvakten Mattias Håmås som verkligen inte kan lastas för målet. Istället gjorde han flera bra ingripanden.

BENT KARLSSON

Mer läsning

Annons