Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen en hemmaseger för Borlänge

Annons

De tre hemmaförlusterna sedan novemberuppehållet har satt sina spår. När den fjärde och sista hemmamatchen före juluppehållet i går spelades ville Borlänge inte förlora igen.

Det var full fart framåt och noll koll bakåt i första perioden.

- I första perioden var vi sämre i mittzon, men det blev bättre. I egen försvarszon tyckte jag inte det var bra på hela matchen. Det var ett eller två byten i tredje perioden som var okej, säger tränaren Håkan Kornell.

Det var synd för Rickard Nilsson i målet, men å andra sidan gjorde det inte så mycket för matchen, då Borlänges anfallsspel var fartfyllt och viljestarkt.

- Vi kändes piggare än vi gjort de senaste hemmamatcherna, vilket ledde till ett frejdigt anfallsspel. Det var skönt att kunna spela ut, säger Andreas Carlsson, forward i andrafemman.

Han gjorde ett mål, likaså kedjekamraten Michael Englund. Tredje länken, George Umunna gjorde två.

- Vi har haft bra flyt på slutet och det är kul att vi kunde göra varsitt mål. Nu hoppas jag det håller i sig över söndag så vi vinner då och inte skänker bort några poäng i onödan, säger Carlsson.

Att det bara stod 4-2 efter två perioder var klart i underkant. Den andra perioden slutade 1-0 i Borlänges favör, medan skottstatistiken visar en tydligare matchbild. 19-1...

- Ja, vi skulle kanske gjort några fler mål då. Vi vill för mycket, säger Håkan Kornell.

- Men vi får utdelningen retroaktivt i sista perioden. De tröttnade rejält och deras målvakt kom långt in i målet, vilket gjorde att vi kunde sätta några enkla då istället.

Håkan Kornell var nöjd, med all rätt. Det var en match som kunde vunnits med ännu fler mål.

- Det var skönt att se en riktig insats på hemmaplan före jul. Jag vet att grabbarna ville visa att de är bättre än vad de visat i de senaste hemmamatcherna.

Den enda besvikelsen var publiksiffran, 291, en alldeles för dålig siffra.

BORLÄNGE-ARLANDA

9-3 (3-2, 1-0, 5-1)

Målen:0-1 Oskar Kjellberg, 1-1 George Umunna, 2-1 Thomas Strandell, 2-2 Patrik Moberg, 3-2 Marcus Persson, 4-2 Marcus Persson (Daniel Persson), 5-2 Michael Englund, 6-2 Christoffer Björklund, 7-2 Andreas Carlsson, 8-2 George Umunna, 9-2 Thomas Strandell, 9-3 Patrik Moberg.

Skott: 40-22 (13-13, 19-1, 8-8).

Domare: Fredrik Hermansson, Falun.

Publik: 291.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons