Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen derby i fyran

Annons

I kväll är det dags igen. Säter har hemmaplan, liksom den gången i början av september 1985, då det blev seger mot LAIK med 3-2.

Den säsongen slutade med att Säter tog steget upp i division III. Säters mål gjordes av Jonas Källström, Bengt Wahlman och Anders Åkesson. Dan Hoffman och Kent Hoffman målade för LAIK.

Inför kvällens möte är det något oväntat nykomlingen LAIK som ligger steget före i tabellen. Men det skiljer endast en poäng mellan Södran-lagen på nionde respektive tionde plats.

För övrigt är det ganska tätt mellan lagen i mitten. LAIK har bara tre poäng upp till femte plats.

- Vi ser fram emot derbyt, men tar egentligen den matchen som vilken som helst. Det är alltid små marginaler. Vi har inte spelat så bra på slutet, så jag hoppas att ett derby kan få igång killarna ordentligt, säger Sätertränaren Peter Uhlbäck.

LAIK:s formkurva pekar uppåt. Laget har bara förlorat en av de fyra senaste matcherna.

- Framför allt har försvarsspelet sett bra ut. Vi har bara släppt in fyra mål på de här fyra sista matcherna, säger LAIK-tränaren Mikael Rutevik.

Framåt är det lite värre. LAIK har gjort tolv mål. Bara Säter är sämre i tabellen med nio gjorda mål.

Hittills är Rutevik nöjd med sitt lags poängskörd.

- Vi har nästan haft maximal utdelning. Förutom mot Malung och Bullermyren har vi varit chanslösa i de matcher som vi har förlorat.

LAIK kommer till Säter med ordinarie lag, så när som på avstängde Edin Ljeljak. Även i Säter saknas en spelare. Stefan Olofsson är sjuk och kan inte delta.

Sätertränaren Uhlbäck tippar seger med 1-0 medan Rutevik inte vill ge något siffertips.

- Det är omöjligt att säga. Men visst åker vi dit för att vinna.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons