Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen är "Söder" tillbaka

Annons

Efter operationen av korsband och menisk i det högra knät i slutet av september i fjol, hade Maria Söderström en lång väg tillbaka till innebandyplanen.

En väg som blev ännu längre efter de komplikationer som framtvingade ett nytt ingrepp i knät i november.

- När de gick in i knät för andra gången kändes det tungt. Då hade jag dessutom en värk som gjorde att jag i det läget bara hade en förhoppning om att bli frisk. Något mer innebandyspel tänkte jag inte på i det läget.

Efter den andra operationen tvingades "Söder" att ta det lugnt, men efter nyår trappade hon upp träningen och började göra rejäla framsteg.

- Jag trodde aldrig innerst inne på något spel den här säsongen, men när jag kunde ösa på efter nyår tänkte jag att chansen kanske trots allt finns.

"Söder" gjorde smygcomeback för tre veckor sedan i borta- matchen mot Endre, då hon gjorde ett byte och ett mål.

- Jag fick spela ett numerärt överläge och målet var inte så märkvärdigt, Sara Kristoffersson gjorde ju förarbetet och jag hade bara att slå in bollen, säger "Söder".

I matchen mot Endre i morgon spelar "Söder" från start i samma kedja som Camilla Granelid och Sara Kristoffersson.

- Vi måste vara fokuserade, Endre är ett bra lag men samtidigt är vi bättre än dem på alla positioner och kommer vi upp i rätt nivå ska vi vinna.

Vad har ni lärt er efter kvartsfinalförlusten mot Högdalen i fjol?

- Då gick allt lätt under större delen av säsongen, nu har vi fått kämpa och det är först mot slutet som vi hittat spelet.

- I fjol och även tidigare år har vi inte varit som bäst när det har gällt som mest och det håller inte att bara några spelare lyckas. Alla måste vara på topp.

Känner du dig helt frisk i knät?

- Visst kan jag känna av lite ibland och nog är jag mer försiktig nu än jag var när jag kom tillbaka från förra korsbandsoperationen. Men värst är det med tajmingen och konditionen, det märks att jag inte spelat en tävlingsmatch på hela säsongen.

Även om hon inte är på topp, så har tränaren Kimmy Dalbjer mycket höga tankar om och förväntningar på "Söder".

- "Söder" har sett riktigt bra ut senaste veckan och nu förstår jag hur viktig hon varit för Falun tidigare år. Hennes vilja reparerar det hon inte klarar av konditionsmässigt och i power play blir hon en nyckelspelare för oss, säger Kimmy.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons